150 g kolbász
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
200 g tészta farfalle (teljes kiőlésű pl)
1 adag chilis bab ami megmaradt (chili con carne kb 3-400 g)
1 konzerv paradicsomos bab (BBQ-heinz)
Kb 1 liter víz
2 evőkanál BBQ szósz
Fűszerek: chili, cukor, só, egy kevés csipet fahéj a paradicsom mellé
Vágd fel vastagabb szeletekre a kolbászt, vegyél elő egy nagyobb edényt, mert minden egy edényben készül el sokkal finomabb lesz,
Az edénybe tedd bele a kolbászt kezd el kisütni a zsirját, eközben darabold nagyobb szeletekre a hagymát, tedd hozzá a kolbászhoz és pirítsd együt, majd jöhet hozzá a fokhagyma is.
Ha összeestek és megpirultak, tedd bele a tésztát és öntsd fel a vizzel, és fűszerezd (leginkább cukor és só)
Amint elfőtte a nagyja vizet és a tészta megpuhult, jöhet rá a maradék chili con carne azaz chilis bab, illetve a konzerv bab lével eggyütt.
Kevergesd össze és főzd krémesre a szósszal, folyamatosan kóstolgasd és fűszerezd én az édeskésebb- chilis kicsit erősebb irányvonalat használtam.
Elzárod már fogyasztható is..
Ha van otthon lefagyasztva vagy éppen megmaradt egy kis csilis bab és már a család fülén jön ki akkor nyomasd ezt a receptet.
A vizet megsózzuk és elkezdjük forralni, közben pedig egy tűzforróra hevített serpenyőbe locsolunk kevés növényi olajat, majd ezen aranybarnára pirítjuk a gombát kb. 5 perc alatt....
Elkészítési idő:A tejet langyosítsd meg, és keverd el benne a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel - erre a legjobb az 50 fokra melegített sütő, itt 10-15 perc alatt biztosan fel...
Elkészítési idő: 110 percA tojást picit felverem a sóval, és annyi lisztet teszek bele, hogy jó kemény tészta legyen.majd vékonyra kinyújtom, és összevágom.
Elkészítési idő: