150 g kolbász
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
200 g tészta farfalle (teljes kiőlésű pl)
1 adag chilis bab ami megmaradt (chili con carne kb 3-400 g)
1 konzerv paradicsomos bab (BBQ-heinz)
Kb 1 liter víz
2 evőkanál BBQ szósz
Fűszerek: chili, cukor, só, egy kevés csipet fahéj a paradicsom mellé
Vágd fel vastagabb szeletekre a kolbászt, vegyél elő egy nagyobb edényt, mert minden egy edényben készül el sokkal finomabb lesz,
Az edénybe tedd bele a kolbászt kezd el kisütni a zsirját, eközben darabold nagyobb szeletekre a hagymát, tedd hozzá a kolbászhoz és pirítsd együt, majd jöhet hozzá a fokhagyma is.
Ha összeestek és megpirultak, tedd bele a tésztát és öntsd fel a vizzel, és fűszerezd (leginkább cukor és só)
Amint elfőtte a nagyja vizet és a tészta megpuhult, jöhet rá a maradék chili con carne azaz chilis bab, illetve a konzerv bab lével eggyütt.
Kevergesd össze és főzd krémesre a szósszal, folyamatosan kóstolgasd és fűszerezd én az édeskésebb- chilis kicsit erősebb irányvonalat használtam.
Elzárod már fogyasztható is..
Ha van otthon lefagyasztva vagy éppen megmaradt egy kis csilis bab és már a család fülén jön ki akkor nyomasd ezt a receptet.
https://www.facebook.com/kellegyjorecept/videos/854209094682068/?autoplay_reason=all_page_organic_allowed&video_container_type=0&video_creator_product_type=2&app_id=2392950137&live...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A paradicsomot apró, a mozzarellát nagyobb kockákra vágjuk. A tésztával és a paradicsommal, a reszelt parmezánnal, az újhagymával és a bazsalikommal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű