-1 fej hagyma
- 40 gramm vaj
- 2-4 gerezd fokhagyma
- Kb 5-600 gramm csirkemell
- 2 fej brokkoli
- 200 ml tejszín
- 800 ml tej
- 200 gramm cheddar
- opcionális kb 100 gramm egyéb (pl) tilsiter
- 1-2 evőkanál liszt
- kb 400 gramm tészta
- ső, bors, bazsalikom, es Szerecsendió
- opcionális a végén egy kis vízzel higitani, hogy szaftos maradjon.
Egy lábasban tegyél fel sós vizet a tésztának.
A hagymát es a fokhagymát aprítsd fel, majd vajon kezd el egy nagyobb edényben vagy lábasban pirítani, közben a csirkemellet vágd fel neked tetszés szerinti méretre, formára (kisebb kockák nálam), sózd, es borsozd, majd mehet rá a hagymára (fehéredésig).
A piritás közben a tejet melegítsd fel, ha felforrt a víz a tészta számára főzd ki a tésztát lehetőleg félkészre.
A brokkolit szedd rózsáira (igény szerint akár kisebb darabokra is lehet vágni). Amint megpirult a husi, öntsd hozzá a tejet, fűszerezd bazsalikommal, szerecsendióval, ízlés szerint só és borssal, és dobd hozzá a brokkolit.
A sajtot opcionálisan 2 féle sajtot, reszeld le és keverd össze a lisztel.
Amint felforrt a ragud, és kevertél rajta 2-őt mehet bele a sajtos-lisztes keverék és a tejszín is. Keverd át hagyd hogy szépen felolvadjon és összeeledjen majd el is zárhatod.
Kóstold meg az ízlésed alapján fűszerezd, a kifőtt tésztát akár egy kevés tészta főzővízzel együtt keverd bele forgasd alaposan össze.
Ha ezzel megvagy egy kb 20/30 centis tepsit vajazz ki, zsemlemorzsával béleld ki, öntsd bele a ragut.
Opcionális még sajttal megszórni, nálunk ez mindig csak a tepsi egyik felére értendő.
Told be 180 fokos sütőbe kb 30 percig.
A csirkemellhez es a brokkolihoz is remekül passzol a Bazsalikom ezért választottam.
Használjatok akár nagyobb tepsit, úgy ha kicsit hígítjátok a ragut bőven elfog férni sütés közben és nem folyik ki.
A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágva, olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és alaposan megpirítjuk, majd fűszerezzük. Amikor megpirult, öntsünk hozzá vi...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA brokkolit enyhén sós vízben, pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A főzővízbe tehetünk egy kávéskanál szódabikarbónát, hogy szép zöld maradjon a br...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű