-1 fej hagyma
- 40 gramm vaj
- 2-4 gerezd fokhagyma
- Kb 5-600 gramm csirkemell
- 2 fej brokkoli
- 200 ml tejszín
- 800 ml tej
- 200 gramm cheddar
- opcionális kb 100 gramm egyéb (pl) tilsiter
- 1-2 evőkanál liszt
- kb 400 gramm tészta
- ső, bors, bazsalikom, es Szerecsendió
- opcionális a végén egy kis vízzel higitani, hogy szaftos maradjon.
Egy lábasban tegyél fel sós vizet a tésztának.
A hagymát es a fokhagymát aprítsd fel, majd vajon kezd el egy nagyobb edényben vagy lábasban pirítani, közben a csirkemellet vágd fel neked tetszés szerinti méretre, formára (kisebb kockák nálam), sózd, es borsozd, majd mehet rá a hagymára (fehéredésig).
A piritás közben a tejet melegítsd fel, ha felforrt a víz a tészta számára főzd ki a tésztát lehetőleg félkészre.
A brokkolit szedd rózsáira (igény szerint akár kisebb darabokra is lehet vágni). Amint megpirult a husi, öntsd hozzá a tejet, fűszerezd bazsalikommal, szerecsendióval, ízlés szerint só és borssal, és dobd hozzá a brokkolit.
A sajtot opcionálisan 2 féle sajtot, reszeld le és keverd össze a lisztel.
Amint felforrt a ragud, és kevertél rajta 2-őt mehet bele a sajtos-lisztes keverék és a tejszín is. Keverd át hagyd hogy szépen felolvadjon és összeeledjen majd el is zárhatod.
Kóstold meg az ízlésed alapján fűszerezd, a kifőtt tésztát akár egy kevés tészta főzővízzel együtt keverd bele forgasd alaposan össze.
Ha ezzel megvagy egy kb 20/30 centis tepsit vajazz ki, zsemlemorzsával béleld ki, öntsd bele a ragut.
Opcionális még sajttal megszórni, nálunk ez mindig csak a tepsi egyik felére értendő.
Told be 180 fokos sütőbe kb 30 percig.
A csirkemellhez es a brokkolihoz is remekül passzol a Bazsalikom ezért választottam.
Használjatok akár nagyobb tepsit, úgy ha kicsit hígítjátok a ragut bőven elfog férni sütés közben és nem folyik ki.
A mexikói rakott tésztához egy magasabb falú serpenyőben olajat hevítünk és megdinszteljük benne a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Rátesszük a darált hú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát egy olívaolaj csepegtetésében, majd hozzáadjuk az őrölt marhahúst sóval és borssal. Addig főz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megsózzuk és megborsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban. Olya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ez az isteni, amolyan család kedvence-étel szerintem akkor a legfinomabb, ha römertopfban készül. És mivel ez a szép és praktikus edény nagyon kényes, célszerű sütés előtt fél n...
Elkészítési idő: kb 3 óra Nehézség: Közepes