3 nagy méretű karalábé
1 szál puha, húsos, füstölt házi kolbász
8 tojás
1 pohár vegakrém
só, bors, szerecsendió
10 dkg reszelt sajt
A karalábékat meghámozzuk és kb fél centi széles szeletekre vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, ezalatt 6 tojást keményre főzünk. A házikolbászt felszeleteljük. Mikor minden elkészül egy hóálló edénybe elkezdjük rétegezni. A karalábé nagy részét alul elrendezzük és fűszerezzük, majd jön rá a kolbász fele, erre a felszeletelt tojások, majd úja kolbász és felülre megint a karalábé amire szintén a fűszerek. A maradék két tojást habosra keverjük, megy bele a vegakrém és az egészet ráöntjük a karalábéra. Sütőben kb 20 percig 160 fokon sütjük, majd rátesszük a sajtot és amíg meg nem pirul addig sütjük még.
A karajt előzőleg akár be is pácolhatjuk. Ezt megtehetjük úgy is, hogy egyszerűen csak fokhagymás tejben áztatva állni hagyjuk egy éjszakán át , vagy olajban elkeverünk számunkra t...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA csirkemellet felszeletelem, kicsit megklopfolom, sózom borsozom majd a felét egy kivajazott tűzálló tálba teszem. A tetejét megpakolom a rózsáira szedett brokkolival ( én nem szo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEgy közepes méretű tepsi alját kikenjük olajjal. A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, majd a tepsiben szétterítjük. Ahány rétegben lerakjuk, annyiszor megsózzuk a tetejét. Ezutá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA beolajozott tepsibe felváltva megsózott krumpli és cukkini rétegeket rakunk. 10 percig forró sütőben sütjük. Közben a többi összetevőt felforraljuk és a tepsibe öntjük, tetejét...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes