3 nagy méretű karalábé
1 szál puha, húsos, füstölt házi kolbász
8 tojás
1 pohár vegakrém
só, bors, szerecsendió
10 dkg reszelt sajt
A karalábékat meghámozzuk és kb fél centi széles szeletekre vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, ezalatt 6 tojást keményre főzünk. A házikolbászt felszeleteljük. Mikor minden elkészül egy hóálló edénybe elkezdjük rétegezni. A karalábé nagy részét alul elrendezzük és fűszerezzük, majd jön rá a kolbász fele, erre a felszeletelt tojások, majd úja kolbász és felülre megint a karalábé amire szintén a fűszerek. A maradék két tojást habosra keverjük, megy bele a vegakrém és az egészet ráöntjük a karalábéra. Sütőben kb 20 percig 160 fokon sütjük, majd rátesszük a sajtot és amíg meg nem pirul addig sütjük még.
Elkészítés: A tepsit beszórjuk sóval, a csirkecombokat ráfektetjük lehet fűszerezni is de nem szüksèges, majd sütőben 25-30 perc alatt kèszre sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, majd kockára vágva, bő vízben puhára főzzük. Vajjal, tejjel, tejföllel, sóval és borssal krémes állagú pürévé törjük. A sajtot lereszeljük. A bacon...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, kockára vagy karikára vágjuk, megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Megsózzuk. A hagymát felaprítjuk, olajban vagy zsírban aranysárg...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes