fél fej brokkoli
fél fej karfiol
1 kanál olíva olaj
1 kanál zsírtalanított mandulaliszt
mandulatej
10 dkg mozzarella sajt
fél pohár tejföl
só, bors,fokhagymapor
A karfiolt és a brokkolit sós vízben feltesszük főni. Ha puhára főtt, akkor egy hőálló tálba tesszük, majd készítünk egy sajtos besamel mártást. 1 kanál olajon elkeverjük a kanál mandulalisztet, só, bors, fokhagymapor mehet rá ízesítésnek és annyi mandulatej, hogy mártás állagú legyen. Mehet bele a sajt fele, azzal összemelegítjük. Ezt ráöntjük a zöldségekre majd mehet rá a tejföl és a maradék sajt. Sütőben kb negyed óra alatt rápirítjuk a sajtot. Mellé rántott húst készíthetünk. Vékony szeletekre szeljük a pulyka vagy csirkemellet, egy-két kanál joghurttal (soya) összekeverjük. Útifű maghéjat, kókuszreszeléket, lereszelt száraz fehérjekenyeret összekeverünk ízlés szerinti fűszerekkel (pl. só, bors, cayenne bors, pirospaprika, kakukkfű, fokhagymapor, kurkuma stb) majd ebbe forgatjuk a húst és mehet a sütőpapírral fedett tepsire. Olívaolaj spray-vel lefújjuk és puhára sütjük.
Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és bele mártogatjuk a szószba. Tepsibe szo...
Elkészítési idő: 65 percA karalábékat meghámozzuk és kb fél centi széles szeletekre vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, ezalatt 6 tojást keményre főzünk. A házikolbászt felszeleteljük. Mikor minden elkészül...
Elkészítési idő: 1,5 óraA karajt előzőleg akár be is pácolhatjuk. Ezt megtehetjük úgy is, hogy egyszerűen csak fokhagymás tejben áztatva állni hagyjuk egy éjszakán át , vagy olajban elkeverünk számunkra t...
Elkészítési idő: 1,5 óra