1 kicsontozott karaj
1 szál kolbász
só
bors
zsír vagy olaj a sütéshez
A karajt előzőleg akár be is pácolhatjuk. Ezt megtehetjük úgy is, hogy egyszerűen csak fokhagymás tejben áztatva állni hagyjuk egy éjszakán át , vagy olajban elkeverünk számunkra tetszőleges fűszereket, és ezzel az olajjal átkenjük a húst, majd hideg helyen állni hagyjuk. A fűszereket egyébként minden esetben belemasszírozom a húsba, sokkal jobban átjárta a fűszer.
A húst egy éles kés segítségével felszúrjuk, majd a kolbászt belehelyezzük ebbe a zsebbe. Meglocsoljuk olíva olajjal, vagy átkenjük zsírral. Tepsibe helyezve, előmelegített sütőben kezdem meg a sütést, és nagyjából 1-1,5 órán keresztül sütöm. Ahhoz, hogy ne száradjon ki, mindenképpen locsoljuk meg zsiradékkal.Ha átsült, én legalább negyed órára még fóliába takarom, mert ezzel a hús tovább puhul magában. Hidegen és melegen is nagyon finom, akár salátával vagy burgonyapürével laktató étel.
A karajt egy nagyon éles késsel jó apróra felvágom, majd hozzáadom a reszelt sajtot, a tejfölt, a tojást, a petrezselyemzöldet, sózom, borsozom és alaposan összekeverem. Egy őzger...
Elkészítési idő: 1 óraA húst vékony szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük. A burgonyát apróra reszeljük, megsózzuk és kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A tojásokat felverjük, fűszerezzük, ö...
Elkészítési idő:Dinszteljük meg kevés olajban a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt répát , majd hagyjuk kihűlni a megdinsztelt zöldségeket. - A burgonyát tisztítsuk meg és r...
Elkészítési idő: 30