1 kicsontozott karaj
1 szál kolbász
só
bors
zsír vagy olaj a sütéshez
A karajt előzőleg akár be is pácolhatjuk. Ezt megtehetjük úgy is, hogy egyszerűen csak fokhagymás tejben áztatva állni hagyjuk egy éjszakán át , vagy olajban elkeverünk számunkra tetszőleges fűszereket, és ezzel az olajjal átkenjük a húst, majd hideg helyen állni hagyjuk. A fűszereket egyébként minden esetben belemasszírozom a húsba, sokkal jobban átjárta a fűszer.
A húst egy éles kés segítségével felszúrjuk, majd a kolbászt belehelyezzük ebbe a zsebbe. Meglocsoljuk olíva olajjal, vagy átkenjük zsírral. Tepsibe helyezve, előmelegített sütőben kezdem meg a sütést, és nagyjából 1-1,5 órán keresztül sütöm. Ahhoz, hogy ne száradjon ki, mindenképpen locsoljuk meg zsiradékkal.Ha átsült, én legalább negyed órára még fóliába takarom, mert ezzel a hús tovább puhul magában. Hidegen és melegen is nagyon finom, akár salátával vagy burgonyapürével laktató étel.
A karajszeleteket sózzuk,borsozzuk,grill fűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük. A paradicsomot, paprikákat, lila hagymát, újhagymát vékony szeleteke vágjuk. A hússze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt szeletekre vágjuk, kiverjük, sóval, borssal meghintjük. Kockára szeljük a gombát, a májat és a sonkát. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, hozzákeverjük a gombát, a májat...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Sertéskarajt, csirkemellet, vagy pulykafilét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, fokhagyma sóval ízesítjük, lisztben megforgatjuk és kissé bő zsírban hirtelen átsütjük. 2. Ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLereszeljük a burgonyát, kifacsarjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől. Hozzáadjuk a darált húshoz, majd az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, vöröshagymát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű