1 kicsontozott karaj
1 szál kolbász
só
bors
zsír vagy olaj a sütéshez
A karajt előzőleg akár be is pácolhatjuk. Ezt megtehetjük úgy is, hogy egyszerűen csak fokhagymás tejben áztatva állni hagyjuk egy éjszakán át , vagy olajban elkeverünk számunkra tetszőleges fűszereket, és ezzel az olajjal átkenjük a húst, majd hideg helyen állni hagyjuk. A fűszereket egyébként minden esetben belemasszírozom a húsba, sokkal jobban átjárta a fűszer.
A húst egy éles kés segítségével felszúrjuk, majd a kolbászt belehelyezzük ebbe a zsebbe. Meglocsoljuk olíva olajjal, vagy átkenjük zsírral. Tepsibe helyezve, előmelegített sütőben kezdem meg a sütést, és nagyjából 1-1,5 órán keresztül sütöm. Ahhoz, hogy ne száradjon ki, mindenképpen locsoljuk meg zsiradékkal.Ha átsült, én legalább negyed órára még fóliába takarom, mert ezzel a hús tovább puhul magában. Hidegen és melegen is nagyon finom, akár salátával vagy burgonyapürével laktató étel.
Az egészet bekészítem a kis okosba, összekeverem és sertés programon elindítom. Köret rizs, hasábburgonya. Tálalásnál reszelt sajttal megszórom a tetejét. Jó étvágyat
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA combot kockákra vágom, megpirítom olajon, hogy fehér legyen, majd felrakom főni egy kis vízzel és vegetával. Amikor a hús majdnem teljesen megfőtt,belerakom a felszeletelt gombát...
Elkészítési idő: 60 perc, Nehézség: KönnyűA hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk egy kicsit állni. Közben keverjük össze a pác hozzávalóit! Egy tálba öntsük bele az o...
Elkészítési idő: 20+50 perc Nehézség: Közepes1. A hússzeletek szélét bevágjuk, hogy sütés közben ne kunkorodjanak fel. 2. Klopfoljuk, megsózzuk, étolajban fehéredésig kisütjük. 3. Eközben a megmosott rizst 2 dl ételíz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű