3 dkg porzselatin
15 dkg gépsonka
15-20 db petrezselyemlevél
piros színű paprika (lehet befőtt is)
1 kukoricakonzerv
kb. 15 dkg fagyasztott borsó
ételízesítő
10 db egész tojáshéj
A 10 db tojást egyenként a szélesebbik végén feltörjük, épp csak akkora nyílást készítve rajta, hogy a hozzávalókat majd bele tudjuk szórni. A belsejüket kiöntjük (ebből finom rántottát készíthetünk, mivel az aszpikos tojásunk úgy is csak később lesz fogyasztható :-) ), vízzel kiöblítjük.
A fagyasztott borsót hirtelen átforraljuk, kihűtjük.
Mindegyik tojáshéj belsejébe 1-1 petrezselyemlevelet helyezünk. Mikor majd megdermed és meghámozzuk, ez fog felülre kerülni, nagyon mutatós. Beleállítjuk őket a tojástartóba, nyílással felfelé. Elkezdjük rétegezni a tölteléket: kukoricát, a felkockázott sonkát, csíkokra vágott pirospaprikát, borsót, kb. a tojások 3/4-ig.
Ha megvagyunk, elkészítjük a zselatint a leírása szerint, 1-2 kanálka ételízesítővel feldobva. Mikor már sűrűsödik, minden tojásba öntünk belőle óvatosan, hogy a tölteléket teljesen ellepje, amíg a tojáshéj engedi.
Ezután már csak hűtőbe tesszük, és mikor már teljesen megdermedt, a tojásokat - mint a hagyományos főtt tojást - meghámozzuk.
Előző este áztassuk be a nyers, füstölt sonkát annyi hideg vízbe, hogy ellepje. Másnap bő, hideg vízben tegyük fel főni a MAGGI Ízvarázs ételízesítővel és amikor megfőtt kockázzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst bekenem a tabasco szósszal (de tetszés szerint ízesíthetjük bármivel) és egy öntöttvas grillserpenyőben zsiradék nélkül megsütöm. A zöldségeket tetszés szerint összeaprít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat félbe vágjuk. A római salátát közepes darabokra tépkedjük. A tojásokat keményre főzzük, majd miután megpucoltuk, negyedeljük őket. A bacont ropogósra sütjük, mik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDen Couscous in einer Schüssel mit kochender Gemüsebrühe übergießen und ca. 5 Minuten quellen lassen. Hähnchenbruststreifen mit geputzten und in Scheiben geschnittenen Champigno...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű