Családireceptkönyv.hu

Krumpli rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kiló krumpli már tiszta suly
2 kk só
Víz
kb 35 dkg finom liszt
1 deci tej
1,5 deci olaj
5 dkg búza dara

Elkészítés:


A meghámozott, kockákra vágott krumplit megfőzöm sós vízben. Mikor puha leöntöm a vizet és áttnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen kihülni, majd teszek a krumpliba sót, 35 dkg finom lisztet és a tejet,,,a tészta közepes keménységü legyen. 4 felé osztom a tésztát s minden egyeset elsodrom tepsi nagyságra, lekenem vékonyan olajjal és szórok bele vékonyan búza darát majd összetekerem mint a rétest. 4 rudat kapunk.
Mehet a kiolajozott tepsibe. Az egyik képen látható, hogy még nyersen a tésztát összemetéllem és kockákra bevagdosom a tetejét, bekenem olajjal és mehet a sütőbe. 200 fokon sütöm kb. 30-35 percig,,,,sütötől függ,,,a színén meglátni amikor jó.
Ez az adag nagy tepsire való

Krumpli rétes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar MeszesedésreCitromos-fokhagymás érelmeszesedés ellen
MeszesedésreCitromos-fokhagymás érelmeszesedés ellen

A fokhagymáról leszedjük a héját és felaprítjuk (lehet robotgéppel vagy turmixszal is). A citromot alaposan megmossuk, héjával együtt aprítjuk és robotgéppel vagy mixer segítségéve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
58. Virslivel töltött lángos
58. Virslivel töltött lángos

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a csipet sóval, a csipet cukorral, a kefirrel és az olajjal. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáöntjük a langyos vizet. A vizet apránként ada...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vacsora/Zabos lepény (fitness)
Vacsora/Zabos lepény (fitness)

Töltelék hozzávalóit pici kókuszolajon össze sütni rá sűrített paradicsom és máris fogyasztható.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk