1 kg narancs
1 kg cukor
1 csomag zselésítő
5 dl narancsszörp
3 szem szegfűszeg
1 rúd vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
1 ujjnyi fahéj
1 kisebb naracs héját csíkokra vágjuk, majd egy kicsi edénybe belerakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Addig főzzük, míg a víz el nem tűnik.
Megpucoljuk a narancsokat és kockákra vágjuk. A narancsot, a cukrot, a zselésítőt, a szörpöt, a vaníliát, a fahéjat, a szegfűszeget és a narancs héját egy nagyon magas falú edénybe rakjuk, felforraljuk, majd 5 percig főzzük, majd kanállal a szegfűszeget - a fahéjat, a vaníliarudat és a szegfűszeget - egy kanállal kiszedjük. Ha a narancs nem akar szétfőni, összeturmixolhatjuk.
Egy kicsi vízzel töltött tepsibe üvegeket teszünk, majd a gázon melegítjük (ez azért kell, hogy a melegtől ne törjön szét az üveg), majd beleszedjük a lekvárt. Rátesszük a tetőket. Pár percre fejre fordítjuk őket. Dunsztba tesszük, és 1 napig benne hagyjuk.
Az őszibarackot megmossuk, forró vízbe engedjük 2 percre, majd azonnal hideg vízbe tesszük, ezután lecsöpögtetjük. Lehúzzuk a héját, és mindegyik őszibarackba beleszúrunk egy jól m...
Elkészítési idő:A narancsokat beáztatjuk embiós vízbe - ugyanis az EM-BIO képes semlegesíteni azokat a vegyszereket, amelyekkel lekezelik a narancs héját, hogy ne gombásodjon, s ne rothadjon el ol...
Elkészítési idő:s
Elkészítési idő: