menu

Családireceptkönyv.hu

Narancslekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg narancs
1 kg cukor
1 csomag zselésítő
5 dl narancsszörp
3 szem szegfűszeg
1 rúd vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
1 ujjnyi fahéj

Elkészítés:


1 kisebb naracs héját csíkokra vágjuk, majd egy kicsi edénybe belerakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Addig főzzük, míg a víz el nem tűnik.
Megpucoljuk a narancsokat és kockákra vágjuk. A narancsot, a cukrot, a zselésítőt, a szörpöt, a vaníliát, a fahéjat, a szegfűszeget és a narancs héját egy nagyon magas falú edénybe rakjuk, felforraljuk, majd 5 percig főzzük, majd kanállal a szegfűszeget - a fahéjat, a vaníliarudat és a szegfűszeget - egy kanállal kiszedjük. Ha a narancs nem akar szétfőni, összeturmixolhatjuk.
Egy kicsi vízzel töltött tepsibe üvegeket teszünk, majd a gázon melegítjük (ez azért kell, hogy a melegtől ne törjön szét az üveg), majd beleszedjük a lekvárt. Rátesszük a tetőket. Pár percre fejre fordítjuk őket. Dunsztba tesszük, és 1 napig benne hagyjuk.

Narancslekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szatymazi őszibarackbefőtt
Szatymazi őszibarackbefőtt

A befőttet érett, de még nem puha (hámozható) szatymazi őszibarackból készítjük, ami lehet fehér, vagy sárga húsú (korábban a magvaváló fehér húsú Mariska fajtából készítették). A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mentás-citromfüves almazselé:
Mentás-citromfüves almazselé:

Az almalevet a zselésítő kivételével a többi hozzávalóval együtt felforraljuk és ekkor hozzáadjuk az agar-agart ( vagy a zselésítőport), pár percig forraljuk, majd kihalásszuk a gy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Zöldbab télire
Zöldbab télire

1. A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk, ha szükséges, újra megmossuk, és egészben bő, forrásban lévő vízbe tesszük, s kb. 2-3 percig előfőzzük, majd lecsorgatjuk. (A babot nem s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Szárított paradicsom olívaolajban
Szárított paradicsom olívaolajban

A paradicsomokat megmosom, félbevágom, közepét kiszedem. (A közepét később leszűröm - étel - ital ízesítéséhez, később felhasználom) Tepsibe szorosan egymás mellé teszem a félbevá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk