1 kg friss spenót
2-3 g fokhagyma
3 ek olaj
2 ek liszt
kb 3-5 dl tej
2 dl főzőtejszín
só
bors
1. A friss spenótot leszárazzuk, megmossuk, forrásban lévő vízben puhára főzzük.
2. Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd turmixgépbe tesszük és a tejszínnel felengedve jó simára turmixoljuk.
3. Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, ízesítjük a zúzott fokhagymával, egyet-kettőt keverünk rajta, hogy az íze kijöjjön, de ne égjen meg.
4. Rátesszük a spenótot, sózzuk, borsozzuk, apránként felengedjük annyi tejjel, hogy főzelék sűrűségű legyen, jól kiforraljuk.
5. Tükörtojással tálaljuk, de főtt tojással is finom.
A kelkáposztát megmossuk, kivágjuk a torzsáját és cikkekre daraboljuk. A burgonyát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Sós, köménymaggal és majoránnával ízesített vízben puhára főzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 ek vaj 3 ek olaj 1 közepes fej vöröshagyma finomra aprítva 3 cm gyömbér reszelve 1 gerezd fokhagyma reszelve fél-fél kk currypor, őrölt kömény 40 dkg vöröslencs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk, és picit megsózzuk. A brokkolit szétszedjük, a burgonyát megpucoljuk, és apróra kockázzuk. Egy kis serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk rajta a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElőször is a fasírttal kezdem! A húsokat átpucolom jól lemosom folyó víz alatt, le csurgatom róla a vizet és deszkán jó kis apróra összevágom, beáztatom a zsömléket,-(vagy kenyere...
Elkészítési idő: 30-perc Nehézség: Könnyű