1 kg friss spenót
2-3 g fokhagyma
3 ek olaj
2 ek liszt
kb 3-5 dl tej
2 dl főzőtejszín
só
bors
1. A friss spenótot leszárazzuk, megmossuk, forrásban lévő vízben puhára főzzük.
2. Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd turmixgépbe tesszük és a tejszínnel felengedve jó simára turmixoljuk.
3. Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, ízesítjük a zúzott fokhagymával, egyet-kettőt keverünk rajta, hogy az íze kijöjjön, de ne égjen meg.
4. Rátesszük a spenótot, sózzuk, borsozzuk, apránként felengedjük annyi tejjel, hogy főzelék sűrűségű legyen, jól kiforraljuk.
5. Tükörtojással tálaljuk, de főtt tojással is finom.
Az olajat felmelegíted, egy bő kanál lisztet belekeversz, mehet hozzá a zúzott fokhagyma is. Világosra pirítod és tejjel felengeded. Ebbe a rántásba beleteszed a kiengedett parajt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mártáshoz kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban a tejfölt, a tejszínt, a mustárt meg az étkezési keményítőt, és a kezünk ügyébe készítjük. Mérsékelt tűzön megolvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk. A beáztatott babot és a füstölt oldalast kb 1,5 liter vízben feltesszük főni. Beleteszünk 1 fej vöröshagymát egészben, amit később, mielőtt szétfőn...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KönnyűA borsót felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd teszünk hozzá 2-3 evőkanállal a forrásban lévő vízből...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű