50 dkg túró
– 1 nagy dobozos tejföl (330 g)
– 10 dkg puha vaj
– 6 tojás
– háromnegyed bögre liszt
– bő fél bögre cukor
– 1 csomag sütőpor (12 g)
(A börgre 2,5 dl-es)
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és már mehet is egy kisebb (kb. 23 x 28 cm-es) sütőpapírral bélelt tepsibe.
Az előmelegített sütőbe tesszük és tűpróbáig sütjük. Ezután sütőpapírostól kiemeljük a tepsiből és 5 perc múlva porcukorral jól meghintjük és már szeleteljük is.
Forrón egyenesen mennyei!
A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük,...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, és a többi hozzávalóval (amelyeket külön kikeverünk) együtt sima tésztává gyúrjuk. A tésztát elfelezzük. A sötét tésztához, a kakaót összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes6 db egész L-es méretű tojást (jó tudom, a jóféle házi tojásra nincs ez ráírva... :) De lehet mérni is (6-7 deka egy L-es tojás) 18 deka kristálycukorral jó fehér habosra kikeverek...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: Könnyű1. A lisztet elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal, majd hozzáadjuk az édesítővel felhabosított tojást, 1 csipet sót, továbbá a tejet, és gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű