Pilos vaj - 250 g
Mcennedy mogyoróvaj - 2–3 ek.
Castello só - 1 nagy csipet
Mcennedy juharszirup - ízlés szerint,
palacsintánként kb. 2 ek.
Palacsintatészta
Castello liszt - 400 g
Porcukor - 2 ek.
Belbake sütőpor - 1 zacskó
Castello só - 2 nagy csipet
Tojás, sárgája - 3 db
Pilos tej - 4 dl
Pilos vaj, olvasztva - 3 ek.
Argus sör, világos - 4 ek.
Tojás, fehérje - 3 db
Mcennedy mogyoróolaj - 3–4 ek.
Mogyoróvajas vaj
A kézmeleg vajhoz hozzáadjuk a mogyoróvajat és a csipet sót. Habverővel – amennyire csak lehet – habosra verjük, majd kis méretű, lapos, sütőpapírral bélelt edénykébe töltjük, cukrászspatulával elsimítjuk a tetejét. Fagyasztóba tesszük, hagyjuk teljesen megfagyni.
Ha megfagyott, tetszőleges méretű kockákra vagy hasábokra vágjuk. Műanyag dobozba téve a hűtőszekrényben napokig eláll.
Palacsinta
Összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a sütőport és a sót, majd finomszűrőn átszitáljuk. Külön edényben összekeverjük a tojássárgáját, a tejet, az olvasztott vajat és a sört. A tojásfehérjét nem túl kemény habbá verjük. A lisztes keverékhez elkezdjük adagolni a tojásos keveréket, közben folyamatosan kevergetjük habverővel. Sűrű, a megszokott palacsintatésztánál kicsit sűrűbb, homogén masszát keverünk, majd hozzáadjuk a tojáshabot is.
Forró serpenyőbe nagyon kevés mogyoróolajat teszünk, majd nem túl nagy méretű, vastagabb palacsintákat sütünk. Addig sütögetjük, míg elfogy a tészta; a kész palacsintákat nyugodtan tegyük egymásra, hogy a gőz átjárja őket, és maradjanak melegen.
Ha elkészült a palacsinta, a mogyoróvajas vajjal és juharsziruppal fogyasztjuk.
LIDL tarmékek
1. A palacsintákat egyenként megkenem a sárgabaracklekvárral és felgöngyölve tűzálló tálba rakom. 2. A tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz◾️A liszteket átszitáljuk. ◾️Hozzáadjuk az édesítőt, az élesztőt és a narancshéjat, majd összekeverjük. ◾️Mehet hozzá a tojás, az olvasztott zsír és a langyos tej is. ◾️Összegyú...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt a tejben megfuttatom 1 k.k cukorral , majd a hozzá valókkal összegyúrom . Hűtőben az alsó polcon olajos zacskóban néhány órát kelesztem. Ezt követően , olajos kézzel g...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű