Családireceptkönyv.hu

Az én amerikai palacsintám mogyoróvajjal, juharsziru


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Pilos vaj - 250 g
Mcennedy mogyoróvaj - 2–3 ek.
Castello só - 1 nagy csipet
Mcennedy juharszirup - ízlés szerint,
palacsintánként kb. 2 ek.

Palacsintatészta

Castello liszt - 400 g
Porcukor - 2 ek.
Belbake sütőpor - 1 zacskó
Castello só - 2 nagy csipet
Tojás, sárgája - 3 db
Pilos tej - 4 dl
Pilos vaj, olvasztva - 3 ek.
Argus sör, világos - 4 ek.
Tojás, fehérje - 3 db
Mcennedy mogyoróolaj - 3–4 ek.

Elkészítés:


Mogyoróvajas vaj

A kézmeleg vajhoz hozzáadjuk a mogyoróvajat és a csipet sót. Habverővel – amennyire csak lehet – habosra verjük, majd kis méretű, lapos, sütőpapírral bélelt edénykébe töltjük, cukrászspatulával elsimítjuk a tetejét. Fagyasztóba tesszük, hagyjuk teljesen megfagyni.

Ha megfagyott, tetszőleges méretű kockákra vagy hasábokra vágjuk. Műanyag dobozba téve a hűtőszekrényben napokig eláll.

Palacsinta

Összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a sütőport és a sót, majd finomszűrőn átszitáljuk. Külön edényben összekeverjük a tojássárgáját, a tejet, az olvasztott vajat és a sört. A tojásfehérjét nem túl kemény habbá verjük. A lisztes keverékhez elkezdjük adagolni a tojásos keveréket, közben folyamatosan kevergetjük habverővel. Sűrű, a megszokott palacsintatésztánál kicsit sűrűbb, homogén masszát keverünk, majd hozzáadjuk a tojáshabot is.

Forró serpenyőbe nagyon kevés mogyoróolajat teszünk, majd nem túl nagy méretű, vastagabb palacsintákat sütünk. Addig sütögetjük, míg elfogy a tészta; a kész palacsintákat nyugodtan tegyük egymásra, hogy a gőz átjárja őket, és maradjanak melegen.

Ha elkészült a palacsinta, a mogyoróvajas vajjal és juharsziruppal fogyasztjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


LIDL tarmékek

Az én amerikai palacsintám mogyoróvajjal, juharsziru

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Nagyi lekváros párnája
Nagyi lekváros párnája

A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a maradék hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összedolgozzuk. A tésztát fóliába csav...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Flódni rétes
Flódni rétes

A sütőt előmelegítjük 150 fokra (gázsütőn 3-as fokozat), aztán sütőpapírt terítünk egy 40x30 cm-es sütőlemezre. Kibontjuk az első csomag rétestésztát, és a 6 lapot egymáson hagyva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anna Gazsi
csak tojásfehérje,kókusz csók
csak tojásfehérje,kókusz csók

tojásfehérjét keményre verjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, sót, végül a kókuszreszeléket. Két teáskanál segítségével kis halmokat rakunk a masszából a sütőpap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lakatos
Zserbó
Zserbó

A szénhidrátcsökkentett lisztet elkeverjük a sütőporral, az édesítőszerrel, majd elmorzsoljuk a vajjal (ha van aprítógépünk, érdemes azzal dolgozni, sokkal gyorsabb és szebben össz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk