Családireceptkönyv.hu

Babgulyás kicsit másképpen


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


*1 közepes fej vöröshagyma
*2 ek tyúkzsír
*70 dkg csirkemell filé
*1 kisebb paprika
*1 kisebb paradicsom
*1 tk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 tk őrölt pirospaprika
*3 nagyobb szál sárgarépa
*1 közepes zsenge karalábé
*4 közepes szem krumpli
*1 kis doboz vörösbab konzerv

Nokedlihez:
*2 tojás
*4 púpos ek liszt

Rántáshoz:
*1 ek liszt
*2 ek olaj
*1 kk őrölt pirospaprika

Elkészítés:


A hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkockázzuk, a hagymát, a paprikát, a paradicsomot apró kockára vágjuk.
A babot átmossuk, és kicsit lecsepegtetjük.
A zsírt felhevítjük, üvegesre pároljuk rajta a hagymát, majd a húst fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, az ételízesítőt.
Vízzel felengedve fedő alatt kb. 30 percet főzzük.
Hozzáadjuk a sárgarépát, karalábét.
Ha már majdnem puha a hús, mehet bele a krumpli.
A lisztet elkeverjük a tojásokkal, hozzáadunk egy nagy csipet sót, ha túl kemény lenne, lazíthatjuk 1teáskanál vízzel.
Ha felfőtt a leves a krumplival, a nokedlit a forró levesbe szaggatjuk és hozzáadjuk a babot.
A rántáshoz a lisztet az olajjal elkeverjük, és világosra pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, majd a leves levéből merve felhígítjuk, csomómentesre keverjük és a forró levesbe csorgatjuk.
Ha a nokedli feljött a leves tetejére, a zöldségek és a hús is puha, elzárhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hétvégén egy kis babgulyás készítettem, de most csirkemellből és nokedlivel gazdagítottam. Nagyon finom és tartalmas leves lett.

Babgulyás kicsit másképpen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tejszínes málnaleves
Tejszínes málnaleves

A megmosott málnából a legszebb szemeket kiválogatjuk, és félretesszük. A többit meghintjük őrölt fahéjjal, vaníliás cukorral és kristálycukorral. Hozzáreszeljük a narancs és a c...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gulyásleves
Gulyásleves

Olajon (vagy zsíron) a felaprított vöröshagymát üvegesre párolom, majd megszórom pirospaprikával, 2 dl vízzel felöntöm, a kockákra vágott húst beleteszem, majd a többi hozzávalót i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csömöri gombócleves
Csömöri gombócleves

A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk. A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk és az olajon megfutta...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk