menu

Családireceptkönyv.hu

Babgulyás kicsit másképpen


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


*1 közepes fej vöröshagyma
*2 ek tyúkzsír
*70 dkg csirkemell filé
*1 kisebb paprika
*1 kisebb paradicsom
*1 tk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 tk őrölt pirospaprika
*3 nagyobb szál sárgarépa
*1 közepes zsenge karalábé
*4 közepes szem krumpli
*1 kis doboz vörösbab konzerv

Nokedlihez:
*2 tojás
*4 púpos ek liszt

Rántáshoz:
*1 ek liszt
*2 ek olaj
*1 kk őrölt pirospaprika

Elkészítés:


A hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkockázzuk, a hagymát, a paprikát, a paradicsomot apró kockára vágjuk.
A babot átmossuk, és kicsit lecsepegtetjük.
A zsírt felhevítjük, üvegesre pároljuk rajta a hagymát, majd a húst fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, az ételízesítőt.
Vízzel felengedve fedő alatt kb. 30 percet főzzük.
Hozzáadjuk a sárgarépát, karalábét.
Ha már majdnem puha a hús, mehet bele a krumpli.
A lisztet elkeverjük a tojásokkal, hozzáadunk egy nagy csipet sót, ha túl kemény lenne, lazíthatjuk 1teáskanál vízzel.
Ha felfőtt a leves a krumplival, a nokedlit a forró levesbe szaggatjuk és hozzáadjuk a babot.
A rántáshoz a lisztet az olajjal elkeverjük, és világosra pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, majd a leves levéből merve felhígítjuk, csomómentesre keverjük és a forró levesbe csorgatjuk.
Ha a nokedli feljött a leves tetejére, a zöldségek és a hús is puha, elzárhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hétvégén egy kis babgulyás készítettem, de most csirkemellből és nokedlivel gazdagítottam. Nagyon finom és tartalmas leves lett.

Babgulyás kicsit másképpen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkeraguleves
Avatar Kraus Henrietta Kedvelnék
Csirkeraguleves

Lábasban felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Felönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Tartalmas lencseleves
Tartalmas lencseleves

A lencsét előző este átválogatjuk és beáztatjuk hideg vízbe. Másnap a szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A leveszöldséget és a póréhagymát vék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pirított tarhonyás krumplileves
Pirított tarhonyás krumplileves

Zsiradékon tarhonyát pirítok, majd beleteszem a zöldséget, répát, félreveszem a tűzről, várok vele egy pár másodpercig, /hogy ha megszórom pirospaprikával ne égjen meg a paprika/ é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Posh krumpli és póréhagyma leves
Posh krumpli és póréhagyma leves

1. Mosd meg alaposan a krumplit és a répát, és ha van rajtuk valami gyanús bibi, azt vágd ki, de egyébként meghámozni nem kell. Jó hír, mi? Én soha nem hámozok - felesleges időpocs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk