Családireceptkönyv.hu

CITRUS MADELEINES Anna Olson házi süteményei


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Adag: 4 személy
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 nagy tojást, szobahőmérsékleten
¾ csésze por cukrot
2 evőkanál finomra reszelt narancs vagy citrom héja
1 tk vanília kivonat
1 csésze sima lisztet
1cs sütőpor
½ csésze sótlan vaj megolvadt (még meleg)
¼ csésze tej
1 evőkanál napraforgó olaj

http://www.stahl.hu/hu/recept/desszert/Madeleine_Francia_teasutemeny
10 dkg vaj
10 dkg finomliszt
1 csipet só
2 szobahőmérsékletű tojás
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja


Elkészítés:


A cukrot, a citrusféléket és a vaníliát elektromos dobogókkal vagy a nagycsatornával ellátott állványkeverőben nagy sebességgel dobja be, amíg a tojások vastagok és sápadnak, és a szalagot tartják, amikor a gerinceket felemelik, kb. 3 percig.

2. Szitáljuk a lisztet és a sütőport együtt, és adjuk hozzá a tojáshoz, miközben közepesen alacsony sebességgel verjük, keverés közben keverjük össze. Egy külön tálban, keverje össze a vajat, a tejet és az olajat együtt. Csészealj körül egy csésze tésztát a vajat, és habverővel be. Adja mindezt vissza az alap tésztához, és hajtsa fel, amíg keveredik. Fedjük le és hűtsük le a tésztát 2 órán át, hogy állítsuk be a vajat.

3. Melegítse elő a sütőt 190 ° C-ra. Enyhén zsírt és lisztet 2 madeleine edényt, felszívva a felesleges lisztet.

4. Keverje hozzá óvatosan a hűtött madelein tésztát, hogy kissé lecsapjon (ez a legfontosabb, hogy megkönnyítse a kis bump-ot, hogy egy jól elkészített madeleine-t), egy fagylalttal vagy egy sima hegyű csöves táskával töltse be az madeleine-formákat (¾ teljes kitöltésével). Sütjük a madeleine-t 10 percig, majd csavarjuk le a serpenyőket (ismét a bump-hoz), mielőtt még 5-7 percig visszatérnénk a sütőbe, amíg a madeleinok aranybarna a szélein. Távolítsuk el azonnal a palacsintából a madeleineket, és meleg vagy szobahőmérsékleten használjuk.


1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gázsütőnél 5-ös fokozat). A ruganyos, szilikonos madeleine-tepsit egy normál tepsibe helyezzük, hogy nem billegjen, amikor később belekerül a tészta. Ha kell, kivajazzuk a horpadásokat, de általában nincs rá szükség, mert a szilikonban épp az a pláne, hogy nem tapad hozzá a megsült sütemény. A tojásokat kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűek legyenek, így amikor majd dolgozunk velük, gyorsabban felhabosodnak.

2. A tésztához a vajat folyósra olvasztjuk és kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sóval, majd robotgéppel 4-5 perc alatt nagyon habosra keverjük a tojásokat meg a cukrot. A citrom héját a cukros tojás habba reszeljük, fakanállal beleforgatjuk a lisztet, és finom mozdulatokkal hozzákeverjük az olvasztott vajat.

3. A kész tésztát 10 percre a hűtőszekrénybe tesszük, hogy enyhén besűrűsödjön, majd a felét arányosan szét kanalazzuk a tepsi kagyló formájú mélyedéseibe, és 10-15 perc alatt megsütjük a süteményeket. Ezután ugyanígy elkészítjük a második adagot a maradék tésztából, amelyet mindaddig a hűtőben tartunk, amíg az első tepsi sütemény megsül.


Trükkök, tippek, praktikák:


Ez az omlós, francia teasütemény, számomra varázslatos édesség. A hozzávalók teljesen hétköznapiak, voltaképp hagyományos egyensúly-tésztáról van szó, csak ezúttal olvadt vajjal készül. Nehezen tudnék elképzelni ennél takarékosabb édességet, viszont az íze, hát az maga a csoda. Ember legyen a talpán, aki meg tudja állni, hogy ne falja fel rögvest a már megsült példányokat.

CITRUS MADELEINES  Anna Olson házi süteményei

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Szórós rétes
Szórós rétes

A tepsi aljára 10 dkg margarint darabolunk, kissé szétkenjük. A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliát összekeverjük, és szárazon ráöntjük a margarinra a felét. A túrót összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: lilia113
Forrázott, kefires palacsinta
Forrázott, kefires palacsinta

Elkészítése: Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos csiga
Kókuszos csiga

Az élesztőt a tejjel és egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarint, a sót és a tojások sárgáját gyúrni kezdjük, majd hozzá adjuk a felfuttatott élesztős tejet. Összegy...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
425. Diós Szilvás Omlós Pite
425. Diós Szilvás Omlós Pite

A liszt és a zsiradék elmorzsolása 2. A többi tészta képző alapanyag hozzáadásával tészta készítése 3. A tészta hűtőszekrényben való pihentetése 30 percen át 4. A habos diótölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk