A tésztához: 200 ml tej, 40 g vaj, 500 g liszt, 3 ek cukor, csipet só, 1 tojás, 25 g élesztő
Töltelék: 2 tk. fahéj, 5 ek. barna cukor
Megkenéséhez: 1 db tojás sárgája
Máz: 1 cs. vaniliás puding, 2,5 dl tej, 4 ek. cukor, pár csepp vanilia aroma
Tetejére: porcukor
Elkészítése: A tejet, a vajjal melmelegítsük addig amíg a vaj el nem olvad, a lisztet a csipet sóval,tojással tegyük egy keverő tálba, közepébe csináljunk mélyedést és morzsoljuk bele az élesztőt, erre öntsük rá óvatosan a langyos tejet ,hogy ne menjen ki a kráterből. 10 percet pihentetjük és elkezdjük össze dolgozni tésztává. Ha ragad akkor még kicsi lisztet adagolhatunk hozzá. Amikor szépen összeállt a tészta,lefedjük és szellő mentes,meleg helyre tesszük 1 órára állni hagyjuk.
Töltelék: Amikor letelt az 1 óra, a tésztát kinyújtjuk, megkenjük vajjal és megszórjuk a fahéj és cukor keverékével. Feltekerjük és 2,5 cm vastagságú szeleteket vágunk le belőle. Tepsibe helyezzük ugy hogy még tudjon terjeszkedni sütés közben. Tepsiben is megkenjük a tojás sárgájával hogy egyenletesen barnuljon majd. Ebben a formában 30 percet pihentetjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütéssel 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Mikor megsült a mázat elkészítve rácsurgatjuk. Porcukorral is meghinthetjük.
Forrón,melegen tállaljuk!
Az alapanyagokat összegyúrjuk, golyókat formálunk. A közepébe egy szem magozott meggyet teszünk, kókuszreszelékben megforgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tésztához valókat robotgéppel kikeverjük, vizes piskótát készítünk, és felét egy Ramával kikent, kilisztezett, hosszúkás tepsibe simítjuk. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaót...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KözepesA lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, egy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű