Hozzávalók:
25 dkg liszt, 4 dkg porcukor, 6 dkg vaj, 3 db tojássárgája, 1 db egész tojás, csipetnyi só, 1 evőkanál tejszín, 2 evőkanál rosé bor, 3 cl rum. Sütéshez olaj, porcukor, hogy fehér legyen.
A hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk, és hűvös helyen 20 percig pihentetjük. Ezután a tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk. A harmadát behajtjuk a közepére. Lesöpörjük róla lisztet, majd erre ráhajtjuk a másik harmadát. 3 réteget kell, hogy kapjunk. 20 percig pihentetjük, majd ezt a műveletet még egyszer megcsináljuk. Újabb 20 perc után kinyújtjuk a tésztát késpengényi vastagságúra, és hat egyforma négyzetet vágunk belőle derelyevágóval. Téglalap se baj, az eredményen nem változtat. Ezután a négyzeteket arányosan több helyen bevagdossuk. Vigyázat! Nem kell végigvágni. Minden második csíkot fakanál nyelére fűzzük és gömb alakú tésztaszűrőbe, vagy nagyobb teafőzőbe tesszük. Ezután forró olajban világosra sütjük. Lecsepegtetjük és porcukorban megforgatjuk. A sütés 1-2 percnél nem tart tovább. Mutatós, finom édesség.
A tojásfehérjét a sóval felverjük. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Belekeverjük a citromhéjat, a rumot, a vaníliát a sütőporos lisztet a végén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a kakaót és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a tejet, majd kevergetés közben lassú tűzön melegítjük. Ha felforrt, hozzáadjuk a margarint, a kávét, a rumot és és sűrűr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet elkeverjük a puha vajjal, hozzáadjuk a kis darabokra vágott étcsokit és a többi hozzávalót. Alaposan elkeverjük, egy bögrébe töltjük, és mikróba dobjuk, magas fokozatra, 60...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése - rendkívül egyszerűűű és kb. 5 perc! A tojásfehérjék kivételével alaposan keverd össze a hozzávalókat, majd óvatosan add hozzá a csipet sóval kemény habbá vert fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű