30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csipet só
2 tojás sárgája 160-170 fok 8-10 perc
Kinyomós keksz
18 dkg margarint,
9-10 dkg porcukrot,
1 tojást,
2 vaníliás cukrot
csipet sót
habosra kevertem.
30–35 dkg lisztet (Én kicsit lágyabbra hagytam a tésztát csak 30 dkg lisztet használtam) összeszitálunk egy fél csomag (2 TK) sütőporral, géppel (dagasztó spirál) lassanként hozzákeverjük a vajkrémhez. Puha állagú tésztát kapunk. Ezt beletöltjük a keksznyomóba, majd sütőlemezre nyomjuk a kekszeket.
10-12 perc alatt aranyszínűre sütjük. Akkor van készen, amikor a keksz széle barnulni kezd.
Lehet ízesíteni, kakaóval, kókusszal, narancshéjjal, citromhéjjal, reszelt csokival, fahéjjal, mogyoróval, dióval, stb….
Légkeverés: 160-180 fok (előmelegítés nélkül)
Sütési idő: kb. 10-15 perc
megjegyzésem:
Nagyon finom!
Garantáltan gyönyörű kekszek lesznek. Amikor a keményebb tésztát próbáltok ki, akkor leteszed a pisztolyt, megnyomod, számolsz kettőig és kicsit oldalra döntve (kb. 20-25 fokos döntés) felemeled a pisztolyt.
Amikor viszont lágyabb a tészta, mint az itt megadott receptben, akkor gyorsan a kattintás után fel kell emelni a pisztolyt, (de most nem kell oldalra dönteni) és már rakod is tovább, mert szinte magától nyomódik ki a tészta. Szuper gyorsan elkészül.
Ui:
(közepesen puha legyen a margarin amivel dolgozol)
Még egy-két jó tanács:
Nem fontos hideg tepsire nyomni a kekszeket, simán rátapad amúgy is (kipróbáltam).
Ne használj sütőpapírt, arra nem tudsz szép kekszeket nyomni, mert nehezen tapad rá, és a papír is elmozdul ahogy a pisztolyt felemeled.
Amikor kinyomkodtál egy tepsire való kekszet tedd hideg helyre (én az erkélyre szoktam tenni kb. 20-25 percre), mert ugye a linzer tésztának csak használ a hűtés. Ebben az esetben kell 10-12 percnyi sütési idő.
A kisült kekszeket márthatod csokiba, úgy hogy a keksz felét bemártod, vagy lehet kettőt összeragasztani, nutellával, vagy valamilyen jóféle lekvárral.
A tészta hozzávalóit kikeverjük. eleinte elég morzsalékos, de amint a méz elolvad, szépen lehet majd nyújtani. 2 lapot sütünk belőle. A 3 csomag pudingport 9 dl tejben 3 tojás s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű8 db tojást ketté kell választani, a sárgájához hozzá kell keverni 40 dkg porcukrot, 15 dkg vajat, 9 evőkanál lisztet, 5 cs. vaníliás cukrot és 1 liter tejet. A tojásfehérjét felv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük, majd ha megkelt ketté vesszük. Az első tésztát lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk. Kb 2-3 mm vastag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűButter zerlassen. Cantuccini in einen Gefrierbeutel geben und mit einem Nudelholz fein zerstoßen. Butter zugeben und mit den Knethaken des Handrührers verkneten. Bröselmischung in...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű