2 csokor medvehagyma
5-10 dkg parmezán vagy valamilyen hosszan érlelt sajt
2-3 evőkanál olívaolaj
2 marék pirított mogyoró vagy tökmag
ízlés szerint só, bors
rizstészta (vagy bármilyen más tészta, GAP diétába nagyon jó a cukkini "tészta")
A megmosott medvehagymát összeszecskázod, durvára.
A mogyorót kicsit összetöröd, és szárazon megpirítod serpenyőben.
Ezeket a sajttal, olívaolajjal együtt beleteszed egy darálóba, és jó alaposan összedarálod, és már kész is vagy.
A tésztát megfőzöd, és összekevered a pestoval.
Megunhatatlan a medvehagyma, de azért néha jó frissíteni a recepttárunkat, mások ötleteiből merítve. Találtam egy pesto receptet a neten, amiben fenyőmag volt. A leírás alapján elindult a nyálelválasztásom, de nem volt itthon fenyőmag, amit egy kicsit különben is drágának tartok.
Így kipróbáltam pirított mogyoróval, de legközelebb szezámmaggal vagy tökmaggal fogom megcsinálni!
Amikor kész lett, kenyérre kentem, de valahogy az járt az eszemben, hogy ez milyen finom lehet tésztára kenve is. Nem volt itthon, csak rizstésztám.... Tökéletes ízharmónia jött létre! Imádom! De tényleg!
A cukkinit lereszeljük,besózzuk,10 percre félretesszük. Majd kinyomkodjuk,és összekeverjük a hozzávalókat. 10 percig áll. Előkészítjük a panírhoz valókat és a zsírt a sütéshez. A...
Elkészítési idő:1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius-fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. 2. A karfiolt háztartási robotgéppel őröld rizs méretű szemcsékké. 3. Egy nagyobb tálban keverd...
Elkészítési idő:A paradicsomot dobd forró vízbe, hogy könnyen lehúzhasd a héját, majd karikázd fel. A többi zöldséget szintén hámozd meg, és vágd vékony szeletekre, majd rendezd el őket egy olajja...
Elkészítési idő: