7 dkg vaj
2 1/2 dkg méz
1/2 dl kókusztej
5 dkg natúr kókuszchips
5 dkg aszalt ananász
6 dkg cukor
7 1/2 dkg finomliszt
1 1/2 dkg főzhető vaníliás pudingpor
5 dkg zabpehely
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 nagy csipet só
1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütő 4-es fokozat). Sütőpapírt terítünk egy 30x40 cm-es tepsire.
2. A vajat, a mézet és a kókusztejet mérsékelt lángon kevergetve összeolvasztjuk, majd kihűtjük. Ezalatt a kókuszchipset aprítógépben durvára őröljük, az aszalt ananász apróra vágjuk.
3. A kókuszchipset, az aszalt ananászt, a cukrot, a lisztet, a pudingport, a zabpelyhet, a szódabikarbónát és a sót jól összevegyítjük egy nagy tálban. Hozzáöntjük a vajas részt és a tésztát fakanállal összekeverjük.
4. A tésztából enyhén nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, amelyeket 4 cm átmérőjű korongokra lapítunk, majd egymástól 5-5 cm-re helyezzük a tepsin. Megsütjük 8-10 perc alatt.
5.A kekszeket tepsistül rácsra tesszük, kihűtjük, és csak ezután szedjük le a tepsiről.
kb. 20 db lesz belőle.
Az I. világháborúban az ausztrál és új-zélandi katonák egy zabpelyhes kekszet vittek magukkal, és meglepő, de nem csupán ők, hanem mások is annyira megszerették, hogy mára szerte a világban népszerűvé vált. A sütemény neve ANZAC, amely az ausztrál és az új-zélandi hadsereg angol nevéből képzett betűszó
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeáll sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon sütjük 30 percig. Közben elkészítjük krémet....
Elkészítési idő:Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatju...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc2 dkg élesztőből kovászt készítünk, hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót, és 40 dkg lisztet, amit összeállítunk, és duplájára kelesztjük. Ha a duplájára...
Elkészítési idő: