Családireceptkönyv.hu

Omlós keksz 1.(ANZAC)


Írta:

Elk. idő: 30 p
Adag: 20 darab
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 dkg vaj
2 1/2 dkg méz
1/2 dl kókusztej
5 dkg natúr kókuszchips
5 dkg aszalt ananász
6 dkg cukor
7 1/2 dkg finomliszt
1 1/2 dkg főzhető vaníliás pudingpor
5 dkg zabpehely
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 nagy csipet só

Elkészítés:


1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütő 4-es fokozat). Sütőpapírt terítünk egy 30x40 cm-es tepsire.

2. A vajat, a mézet és a kókusztejet mérsékelt lángon kevergetve összeolvasztjuk, majd kihűtjük. Ezalatt a kókuszchipset aprítógépben durvára őröljük, az aszalt ananász apróra vágjuk.

3. A kókuszchipset, az aszalt ananászt, a cukrot, a lisztet, a pudingport, a zabpelyhet, a szódabikarbónát és a sót jól összevegyítjük egy nagy tálban. Hozzáöntjük a vajas részt és a tésztát fakanállal összekeverjük.

4. A tésztából enyhén nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, amelyeket 4 cm átmérőjű korongokra lapítunk, majd egymástól 5-5 cm-re helyezzük a tepsin. Megsütjük 8-10 perc alatt.

5.A kekszeket tepsistül rácsra tesszük, kihűtjük, és csak ezután szedjük le a tepsiről.


kb. 20 db lesz belőle.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az I. világháborúban az ausztrál és új-zélandi katonák egy zabpelyhes kekszet vittek magukkal, és meglepő, de nem csupán ők, hanem mások is annyira megszerették, hogy mára szerte a világban népszerűvé vált. A sütemény neve ANZAC, amely az ausztrál és az új-zélandi hadsereg angol nevéből képzett betűszó

Omlós keksz 1.(ANZAC)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Linzer
Linzer

Először a száraz alapanyagokat a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport összekeverjük, majd a felmelegített vajat is hozzáadjuk. Végül a tojássárgát, és jól összedolgozzuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Csöröge fánk Édesanyutól
Csöröge fánk Édesanyutól

A tojások sárgáját elkeverem a cukorral és a citromhéjjal egészen fehéredésig. Ez fontos. Utána összedolgozom a tésztát kicsit ragacsos, kissé lágy legyen, de egyben felemelhető....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Ünnepi mirinda szelet
Ünnepi mirinda szelet

A tojásból és a felsorolt anyagokból a szokásos módon piskótát készítünk. Ha kihűlt ketté vágjuk, vékonyan megkenjük lekvárral és a túró krém felével.Erre tesszük a másik fél piskó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Máktorta citromkrémmel
Máktorta citromkrémmel

Tésztához: A mákot, lisztet, sütőport egy tálban összeszitáljuk. Én a máknak csak egy részét daráltam le, kb. 40 g-ot egészben hagytam és úgy adtam a tésztához, de aki nem s...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk