menu

Családireceptkönyv.hu

Omlós keksz 1.(ANZAC)


Írta:

Elk. idő: 30 p
Adag: 20 darab
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 dkg vaj
2 1/2 dkg méz
1/2 dl kókusztej
5 dkg natúr kókuszchips
5 dkg aszalt ananász
6 dkg cukor
7 1/2 dkg finomliszt
1 1/2 dkg főzhető vaníliás pudingpor
5 dkg zabpehely
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 nagy csipet só

Elkészítés:


1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütő 4-es fokozat). Sütőpapírt terítünk egy 30x40 cm-es tepsire.

2. A vajat, a mézet és a kókusztejet mérsékelt lángon kevergetve összeolvasztjuk, majd kihűtjük. Ezalatt a kókuszchipset aprítógépben durvára őröljük, az aszalt ananász apróra vágjuk.

3. A kókuszchipset, az aszalt ananászt, a cukrot, a lisztet, a pudingport, a zabpelyhet, a szódabikarbónát és a sót jól összevegyítjük egy nagy tálban. Hozzáöntjük a vajas részt és a tésztát fakanállal összekeverjük.

4. A tésztából enyhén nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, amelyeket 4 cm átmérőjű korongokra lapítunk, majd egymástól 5-5 cm-re helyezzük a tepsin. Megsütjük 8-10 perc alatt.

5.A kekszeket tepsistül rácsra tesszük, kihűtjük, és csak ezután szedjük le a tepsiről.


kb. 20 db lesz belőle.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az I. világháborúban az ausztrál és új-zélandi katonák egy zabpelyhes kekszet vittek magukkal, és meglepő, de nem csupán ők, hanem mások is annyira megszerették, hogy mára szerte a világban népszerűvé vált. A sütemény neve ANZAC, amely az ausztrál és az új-zélandi hadsereg angol nevéből képzett betűszó

Omlós keksz 1.(ANZAC)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kráter szelet  ki próbálni
Kráter szelet ki próbálni

Elkészítés: A vaníliás pudingport 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Az epres pudingport szintén 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyar szelet
Magyar szelet

Tésztához: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével beleforgatjuk a tojások sárgáját, és óvatosan beledolgozzuk...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Detty
Zsuzsi szelet
Zsuzsi szelet

A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött kikeverjük, majd a 45 dkg liszttel összegyúrjuk. Négy lapot sütünk vajazott tepsi hátulján. 180 fokon 8-10 perc alatt megsül....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós krémszelet recept
Diós krémszelet recept

A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet, a diót és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük a sóval, és beleforgatjuk a mas...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk