7 dkg vaj
2 1/2 dkg méz
1/2 dl kókusztej
5 dkg natúr kókuszchips
5 dkg aszalt ananász
6 dkg cukor
7 1/2 dkg finomliszt
1 1/2 dkg főzhető vaníliás pudingpor
5 dkg zabpehely
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 nagy csipet só
1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütő 4-es fokozat). Sütőpapírt terítünk egy 30x40 cm-es tepsire.
2. A vajat, a mézet és a kókusztejet mérsékelt lángon kevergetve összeolvasztjuk, majd kihűtjük. Ezalatt a kókuszchipset aprítógépben durvára őröljük, az aszalt ananász apróra vágjuk.
3. A kókuszchipset, az aszalt ananászt, a cukrot, a lisztet, a pudingport, a zabpelyhet, a szódabikarbónát és a sót jól összevegyítjük egy nagy tálban. Hozzáöntjük a vajas részt és a tésztát fakanállal összekeverjük.
4. A tésztából enyhén nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, amelyeket 4 cm átmérőjű korongokra lapítunk, majd egymástól 5-5 cm-re helyezzük a tepsin. Megsütjük 8-10 perc alatt.
5.A kekszeket tepsistül rácsra tesszük, kihűtjük, és csak ezután szedjük le a tepsiről.
kb. 20 db lesz belőle.
Az I. világháborúban az ausztrál és új-zélandi katonák egy zabpelyhes kekszet vittek magukkal, és meglepő, de nem csupán ők, hanem mások is annyira megszerették, hogy mára szerte a világban népszerűvé vált. A sütemény neve ANZAC, amely az ausztrál és az új-zélandi hadsereg angol nevéből képzett betűszó
A leveles tésztát kicsomagolom, kicsit megnyújtom. A téglalap alakú tésztát 6 részre vágom. Mindegyik csíkot megkenem kis lekvárral. Kevesebbel, mint én a képen. Sok lekvárral nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA liszthez hozzáadjuk a sütőport, és egy csipet sót, majd átszitáljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és elkezdjük összemorzsolni. Amikor kellően morzsalékos, hozzák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát 1-2 cm széles, kb. 10-12 cm hosszú csíkokra vágjuk. A vanillincukrot és a fahéjat összekeverjük, és egy lapos tányérra szórjuk. A levelestészta-csíkokat lekenjü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMagozzuk ki a szilvát és tegyük félre. A vajat keverjük habosra az eritrittel és a vaníliával. Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját és keverjük tovább. Öntsük bele a tejet és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű