Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Párizsi csokis muffin


Írta:

Elk. idő: 30 p
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg étcsokoládé (minél nagyobb kakaótartalmú),
1 evőkanál Nescafé,
15 dkg sűrű meggylekvár,
0,5 dl konyak,
15 dkg finomliszt,
1 kávéskanál sütőpor,
1 csipet só,
10 dkg puha vaj,
15 dkg cukor,
2 tojás.

Elkészítés:


Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn ez 4-es fokozat), és kibéleljük papírkapszlival a muffin tepsi horpadásait.

Az étcsokoládét nagyon apróra vágjuk, és közben felforralunk fél dl vizet. Ezután a csokihoz hozzászórjuk a Nescafét, és a kávés csokira ráöntjük a forró vizet. Az egészet simára keverjük, hogy a csoki tökéletesen felolvadjon, aztán félretesszük hűlni. Ezalatt a meggylekvárt elkeverjük a konyakkal, majd a lisztet összevegyítjük a sütőporral és a sóval.

A tésztához a puha vajat és a cukrot robotgéppel 1-2 perc alatt összehabosítjuk, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Ezután lassabb fokozatra kapcsoljuk a gépet, és a cukros-tojásos vajhoz felváltva hozzákeverjük a konyakkal hígított lekvárt, a kávés, olvadt csokit és a sütőporos lisztet.

A kész tésztát elosztjuk a muffin tepsi horpadásaiban, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha beleszúrunk a tűvel, és nem ragacsosan, hanem tisztán jön ki, kész van a sütemény.

Párizsi csokis muffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Palacsinta paleo
Palacsinta paleo

Az összes hozzávalót egy magasabb falú keverőtálban kézi mixer segítségével elvegyítjük, hogy ne legyen csomós és pár percet állni hagyjuk. Palacsintasütőben kevés kókuszolajat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet a sóval elkeverjük, összemorzsoljuk a vajjal, majd beleütjük a két tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt és a reszelt...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrófánk
Túrófánk

A túrót áttörjük, elkeverjük a tojásokkal majd a többi hozzávalóval. Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk és forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Porcuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos linzer (Zé)
Narancsos linzer (Zé)

A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk. Minél kevesebb hő/kézmeleg éri a tésztát, annál omlósabb lesz. Az összegyúrt tésztát becsomagoljuk folpackba és 30 percre hűtőbe rakjuk. Liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk