10 dkg étcsokoládé (minél nagyobb kakaótartalmú),
1 evőkanál Nescafé,
15 dkg sűrű meggylekvár,
0,5 dl konyak,
15 dkg finomliszt,
1 kávéskanál sütőpor,
1 csipet só,
10 dkg puha vaj,
15 dkg cukor,
2 tojás.
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn ez 4-es fokozat), és kibéleljük papírkapszlival a muffin tepsi horpadásait.
Az étcsokoládét nagyon apróra vágjuk, és közben felforralunk fél dl vizet. Ezután a csokihoz hozzászórjuk a Nescafét, és a kávés csokira ráöntjük a forró vizet. Az egészet simára keverjük, hogy a csoki tökéletesen felolvadjon, aztán félretesszük hűlni. Ezalatt a meggylekvárt elkeverjük a konyakkal, majd a lisztet összevegyítjük a sütőporral és a sóval.
A tésztához a puha vajat és a cukrot robotgéppel 1-2 perc alatt összehabosítjuk, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Ezután lassabb fokozatra kapcsoljuk a gépet, és a cukros-tojásos vajhoz felváltva hozzákeverjük a konyakkal hígított lekvárt, a kávés, olvadt csokit és a sütőporos lisztet.
A kész tésztát elosztjuk a muffin tepsi horpadásaiban, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha beleszúrunk a tűvel, és nem ragacsosan, hanem tisztán jön ki, kész van a sütemény.
Az összes hozzávalót egy magasabb falú keverőtálban kézi mixer segítségével elvegyítjük, hogy ne legyen csomós és pár percet állni hagyjuk. Palacsintasütőben kevés kókuszolajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet a sóval elkeverjük, összemorzsoljuk a vajjal, majd beleütjük a két tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt és a reszelt...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA túrót áttörjük, elkeverjük a tojásokkal majd a többi hozzávalóval. Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk és forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Porcuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk. Minél kevesebb hő/kézmeleg éri a tésztát, annál omlósabb lesz. Az összegyúrt tésztát becsomagoljuk folpackba és 30 percre hűtőbe rakjuk. Liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes