• fél kiló liszt,
• pár ml száraz fehérbor (meleg),
• egy csipet só,
• 100 ml extra szűz olívaolaj;
töltelék
• egy tojás,
• 350 gramm spenót (főtt),
• zsemlemorzsa,
• 100 g parmezán (reszelve)
• 350 gramm ricotta,
és egy gerezd fokhagyma, de ezt már csak én tettem hozzá, mert szerintem kötelező eleme a spenótos ételeknek.
• só és bors ízlés szerint
Használjon mixert és keverje vele össze az összes hozzávalót, amíg el nem válik a tészta a tál falától. Osszuk két egyenlő részre és fokpakkba csomagolva tegyük kicsit a hűtőbe.
Öntsük a spenótot egy közepes méretű tálba, és keverjük össze a ricottával. Öntsük hozzá a sajtot, a tojást és a sót és borsot, fokhagymát (összenyomva) és keverjük alaposan össze.
A tésztát, osszuk két részre majd nyújtsunk két kört belőle Szórjuk meg zsemlemorzsával.
Majd a tölteléket osszuk el a tortán ahogy a képen látható.
Szórjuk meg parmezánnal, bőségesen
majd tegyük rá a tészta másik felét.
Egy villával rögzítsük a két tésztát egymáshoz.
A közepét nyomjuk le egy kis tálkával.
majd vagdossuk be 2 centiméterenként.
Óvatosan fordítsuk ki a tésztát úgy, hogy a töltelék benne maradjon.
180 C fokos sütőben 30 percig süssük.
Jó étvágyat!
Egy olasz blogon találtam ezt a csodás tortát, amit meg kell osztanom veletek. Nézzétek és készítsétek el, fantasztikus lehet a húsvéti ünnepekre is
Ha egy finom ételt szeretne, válasszon egy ízletes ételt spenóttal töltve! Ez csodás keveréke a desszertnek és egy tápláló ételnek.
A kétféle lisztet szitáljuk bele egy tálba, majd keverjük hozzá a sót. Ezután adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Lereszeljük a sajtot, amit belegyúrunk a tésztába is. 2. A liszteket átszitáljuk és az élesztővel (ha frisset használsz, azt a tejhez keverd), cukorral elkeverjük. Majd a só...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztbe belemorzsoltam a friss élesztőt, hozzáadtam a tejfölt, a sót, egy egész tojást, a 15 deka tepertőt, az őrölt fehérborsot, a puha zsírt és a tejszínt majd géppel sima ruga...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA liszthez hozzáadom a sót, szárított élesztőt, cukrot, langyos vizet, tésztát gyúrok belőle. Kb negyedórát szoktam keleszteni, közben feldarabolom a feltétet hagyma, szalonna, le...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes