• fél kiló liszt,
• pár ml száraz fehérbor (meleg),
• egy csipet só,
• 100 ml extra szűz olívaolaj;
töltelék
• egy tojás,
• 350 gramm spenót (főtt),
• zsemlemorzsa,
• 100 g parmezán (reszelve)
• 350 gramm ricotta,
és egy gerezd fokhagyma, de ezt már csak én tettem hozzá, mert szerintem kötelező eleme a spenótos ételeknek.
• só és bors ízlés szerint
Használjon mixert és keverje vele össze az összes hozzávalót, amíg el nem válik a tészta a tál falától. Osszuk két egyenlő részre és fokpakkba csomagolva tegyük kicsit a hűtőbe.
Öntsük a spenótot egy közepes méretű tálba, és keverjük össze a ricottával. Öntsük hozzá a sajtot, a tojást és a sót és borsot, fokhagymát (összenyomva) és keverjük alaposan össze.
A tésztát, osszuk két részre majd nyújtsunk két kört belőle Szórjuk meg zsemlemorzsával.
Majd a tölteléket osszuk el a tortán ahogy a képen látható.
Szórjuk meg parmezánnal, bőségesen
majd tegyük rá a tészta másik felét.
Egy villával rögzítsük a két tésztát egymáshoz.
A közepét nyomjuk le egy kis tálkával.
majd vagdossuk be 2 centiméterenként.
Óvatosan fordítsuk ki a tésztát úgy, hogy a töltelék benne maradjon.
180 C fokos sütőben 30 percig süssük.
Jó étvágyat!
Egy olasz blogon találtam ezt a csodás tortát, amit meg kell osztanom veletek. Nézzétek és készítsétek el, fantasztikus lehet a húsvéti ünnepekre is
Ha egy finom ételt szeretne, válasszon egy ízletes ételt spenóttal töltve! Ez csodás keveréke a desszertnek és egy tápláló ételnek.
1. Mindent összedolgozunk, majd 30 percig hagyjuk pihentetni. 2. Ezt követően a masszából tallérokat formázunk és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 2. Előmelegített sütőben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLereszelem a sajtot és a margarint, majd összegyúrom a többi hozzávalóval és annyi tejjel, hogy kemény tésztát kapjak. Szilva nagyságú golyókat formálok belőle és ostyasütő vassa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjü...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (5-10 perc). A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, végü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű