3 × 4 tojás
3 × 4 evőkanál kristálycukor
3 × 4 evőkanál liszt
3 × 1 csomag sütőpor
Túrótöltelék:
50 dkg krém állagú túró
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 nagyobb citrom
2 dl cukrászhab
6 dl cukrászhab
1 kisebb üveg sárgabaracklekvár
1 db citrom
ízlés szerint díszítő kellékek
A piskótát (3 lap) elkészíteni és meghűteni. Ehhez 4 tojássárgáját különválasztani a fehérjétől. A sárgájára ráönteni a sütőport, és félretenni. A tojások fehérjét kemény habbá verni, majd beletenni a kristálycukrot, ezzel is keverni, majd hozzátenni a sárgáját, és végül a lisztet. Sütőpapírral bélelt, 27 cm-es tortaformába önteni, és előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütni.
A túrót alaposan kikeverni, majd a hozzávalókat is hozzáadni, ízesíteni, végül a kemény cukrászhab felét is beleforgatni, és ezzel is kicsit keverni. A többi cukrászhabot is keményre verni, majd félretenni.
A torta megtöltéséhez az alsó lapot vékonyán lekenni baracklekvárral, majd a túró töltelék felével, és egy kevés habbal. Erre rátenni a második lapot, és ugyanezt megismételni. Mikor ezzel megvagyunk, akkor a külsejét véknyán megkenni habbal, és utána ízlés szerint bevonni, díszíteni, és végül a hűtőbe tenni legalább egy éjszakára.
A zselatint áztassuk vízbe. A kekszet törjük morzsává és keverjük el az olvasztott margarinnal. Nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt, 20 cm átmérőjű csatos forma aljába és tegyük a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. A sárgájához az olvasztott csokoládét, majd a tojáshabot, ezután a lisztben elkevert diót adjuk a masszához. 22 cm átmérőjű tortaformába tö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKész mélyhűtött gesztenyemasszából (25dkg) készül, mivel az már cukrozott, ízesített, vajjal (10 dkg) és vagy tejszínhabbal (200 ml) lazítom, habosítom. Ha nem elég édes tehetünk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű