Családireceptkönyv.hu

Tepsis mediterrán zöldség


Írta:

Elk. idő: 1 ó 45 p
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


400 g padlizsán
só, bors
1-1 sárga, piros és zöld húsú paprika
1 csípős-hegyes paprika vagy chilipaprika
400 g cukkini
500 g burgonya
400 g paradicsom + a díszítéshez
2 nagy fej főzőhagyma
6-8 gerezd fokhagyma
1 ek. kapribogyó (sós lében)
1 ek. provence-i fűszerkeverék
3 ek. olívaolaj (classico)
1 szál bazsalikom vagy 4 - 5 szál petrezselyem

Elkészítés:


1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A padlizsánokat nagyobb kockákra vágjuk, 30 percre erősen besózzuk, szűrőtálba csúsztatjuk (hogy kesernyés levük elfolyjon). A színes paprikákat, a hámozatlan cukkinikat és a burgonyát nagyobb kockákra aprítjuk. A hegyes paprika magjait-ereit a kívánt csípősség mértékében megtartjuk, felkarikázzuk, valamennyit jókora tepsibe terítjük.

2. Nagyságuktól függően félbe-negyedbe vágjuk a paradicsomokat. A hagymát karcsú gerezdekre vagy vastag karikákra szeljük. A padlizsánt bő vízzel leöblítjük, alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet, majd a hagymával, fokhagymával, paradicsommal és a lecsepegtetett kapribogyókkal együtt a többi zöldséghez adjuk.

3. Meghintjük a fűszerkeverékkel és az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lazán összekeverjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. Csinos tálba szedjük, tetejét bazsalikombóbitával és/vagy finomra vágott petrezselyemmel, néhány gerezd friss paradicsommal díszítjük. Grillezett vagy hirtelen sült húsok, halak köreteként kínálhatjuk, de pompás hústalan egytálétel is lehet.

Trükkök, tippek, praktikák:


Italajánlat:
Könnyű fehérbor vagy rozé

Tepsis mediterrán zöldség

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos krumpligolyó
Sajtos krumpligolyó

A szalonnát pirítsd meg, majd vágd kis darabokra. A krumplit pucold meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és még melegen...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes burgonya
Tejszínes burgonya

Hámozzuk meg, mossuk meg és szeleteljük fel a burgonyákat. A sajtot reszeljük le, a tejszínt pedig keverjük el a zúzott fokhagymával és a borssal. Vajjal kenjünk ki egy tepsit, alj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Fokhagymás röszti
Fokhagymás röszti

A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt burgonyát, a tojást, a lisztet egy nagyobb tálban jól összekeverjük. Sóval, borssal, szerecsendióval és res...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hasselback burgonya
Hasselback burgonya

A krumplikat megsikáljuk vagy meghámozzuk, attól függően hogy új- vagy régi krumplit használunk. A nyárson sült szalonnához hasonlóan bevagdossuk, csak nem kockákra, hanem szeletek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk