400 g padlizsán
só, bors
1-1 sárga, piros és zöld húsú paprika
1 csípős-hegyes paprika vagy chilipaprika
400 g cukkini
500 g burgonya
400 g paradicsom + a díszítéshez
2 nagy fej főzőhagyma
6-8 gerezd fokhagyma
1 ek. kapribogyó (sós lében)
1 ek. provence-i fűszerkeverék
3 ek. olívaolaj (classico)
1 szál bazsalikom vagy 4 - 5 szál petrezselyem
1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A padlizsánokat nagyobb kockákra vágjuk, 30 percre erősen besózzuk, szűrőtálba csúsztatjuk (hogy kesernyés levük elfolyjon). A színes paprikákat, a hámozatlan cukkinikat és a burgonyát nagyobb kockákra aprítjuk. A hegyes paprika magjait-ereit a kívánt csípősség mértékében megtartjuk, felkarikázzuk, valamennyit jókora tepsibe terítjük.
2. Nagyságuktól függően félbe-negyedbe vágjuk a paradicsomokat. A hagymát karcsú gerezdekre vagy vastag karikákra szeljük. A padlizsánt bő vízzel leöblítjük, alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet, majd a hagymával, fokhagymával, paradicsommal és a lecsepegtetett kapribogyókkal együtt a többi zöldséghez adjuk.
3. Meghintjük a fűszerkeverékkel és az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lazán összekeverjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. Csinos tálba szedjük, tetejét bazsalikombóbitával és/vagy finomra vágott petrezselyemmel, néhány gerezd friss paradicsommal díszítjük. Grillezett vagy hirtelen sült húsok, halak köreteként kínálhatjuk, de pompás hústalan egytálétel is lehet.
Italajánlat:
Könnyű fehérbor vagy rozé
A burgonyát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől. Hozzáadjuk az a darált húst, majd az apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézDen Reis mit der doppelten Menge Wasser in einen Topf geben und abgedeckt zum Kochen bringen. Dann die Temperatur stark reduzieren und den Reis ca. 40 Min. ganz leicht köchelnd gar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A jól megsikált burgonyákat héjastól, sós vízben, félig puhára főzzük (5-7 perc). 2. Lecsepegtetjük, félbevágjuk, alufóliával bélelt sütőlapra ültetjük. 3. A fűszer leve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűo A megfőtt krumplit szeletelés után megsózzuk és hagyjuk kihűlni. o A vöröshagymát vékonyon fel kell szeletelni. o Az 1 pohár tejfölt ki kell önteni egy magasabb tálba, hozzá ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű