Hozzávalók:
1 őzgerinc formához
12 dkg porcukor
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
25 dkg tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom (kezeletlen vagy bio)
10 dkg mazsola (elhagyható, aki nem szereti)
3 dl tej
2 evőkanál zselatin
3 natúr túró rudi
10-15 babapiskóta
Elkészítés:
1. Két dl tejben simára keverjük a zselatint, felfőzzük, majd addig szépen langyosra hűl, míg elkészítjük a tölteléket.
2. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót, a vaníliás cukrot, a megmosott/megtörölt citrom reszelt héját és a felének a levét - jól összekeverjük. Belekeverjük a megtisztított mazsolát is, végül hozzáadjuk a langyosra hűlt zselatinos tejet.
3. Az őzgerincformát folpackkal kibéleljük és beleöntjük a túrós massza felét. Sorban elhelyezzük a túró rudikat, majd befedjük a túrós töltelék másik felével.
4. Az 1 dl tejet tálba öntjük, melybe néhány másodpercre belemártogatjuk a babapiskótákat és talppal felfelé rárakjuk a túrós masszára.
5. Becsomagoljuk a folpackba és kb. 3 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Már 3 óra elteltével is nyugodtan lehet enni, de legjobb egy egész éjszakára a hűtőbe tenni, mert úgy még jobban összeérnek az ízek és kellően átpuhul a babapiskóta is.
Tálalás előtt kiborítjuk a formából, megtisztított mentalevéllel díszítjük és szeletelve kínáljuk. (Nálam az aranyvessző nem igazi, csak dekoráció.)
Megint gazdagabb lettem egy fantasztikus recepttel! :) Nem kell sütni, negyed óra alatt elkészül, be a hűtőbe legalább 3 órára (de egy egész éjszakára a legjobb, persze mi nem bírtuk kivárni:) és másnap egy olyan finom desszertet tálalhatunk a család vagy vendégek elé, hogy pillanatok alatt el fogják tüntetni az asztalról.
A túró rudi rajongók ki ne hagyják az elkészítését, mert tulajdonképpen az egész olyan, mint egy óriás túró rudi - nem tömény, kellemesen édes és savanykás. Imádom!
Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást a sót, a csipetnyi sütőport és j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 23 cmes sütőformát kivajazunk, kilisztezünk. A lisztet elkeverjk a sütőporral és a sóval. Robotgépben krémesre keverjük a vajat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesMindent egybe egy tálba, összekeverni, előmelegített sütőben megsütni (kb fél óra…, max. 40 perc alatt készre sül). Ha kihűlt, szeletekre vágjuk, porcukorral megszórjuk, és máris f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrni, nyújtani, Kiszaggatni, 180 fokon megsütni, lekvárral megtölteni, tetejére csokimáz.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű