300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor aromával Vaníliás kiflihez
70 g porcukor
1 db tojás
200 g lágy vaj vagy 17-18 dkg margarin
100 g őrölt dió
A díszítéshez (összekeverve):
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
A hozzávalókat egy magas falú keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd magas fokozaton összedolgozzuk. Lisztezett munkalapon a tésztát henger alakúra formázzuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk. Az így kapott részeket ismét hengerré sodorjuk, további 9 részre osztjuk, majd egyesével ceruza vastagságú kifliket formázunk belőle (végeit kicsit elvékonyítjuk). A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30x40 cm) rakjuk, és a sütő középső részébe helyezve megsütjük (kb. 30 db = 1 tepsi). Sütés után a kifliket kissé hűlni hagyjuk, majd még langyosan az előkészített porcukros keverékbe forgatjuk.
Alsó és felső sütés: 170°C (Előmelegítve)
sütés: kb. 15 - 18 perc
Ha túl puhának érzem pihentetem 30 percet a hűtőben
1. A tészta összeállítása. A kimért lisztet és a porcukrot átszitálom, majd a sóval és a sütőporral elkeverem. Gyorsan elmorzsolom benne a hideg vajat. A tojást egy kis edényben vi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd a tojásfehérjét egyenként hozzáadva tovább verjük. Óvatosan, nehogy a hab összetörjön, közé keverjük a lisztet, végül a megolva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLemon curd: A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk és a cukorral együtt egy tálban gőz fölött addig melegítjük, még a cukor el nem olvad. Ekkor h...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyűa tojást a tejföllel és a porcukorral elkeverjük. Annyi lisztet adunk hozzá,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A liszttel együtt belekeverjük a sütőport, és ízlés szerint teh...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű