300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor aromával Vaníliás kiflihez
70 g porcukor
1 db tojás
200 g lágy vaj vagy 17-18 dkg margarin
100 g őrölt dió
A díszítéshez (összekeverve):
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
A hozzávalókat egy magas falú keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd magas fokozaton összedolgozzuk. Lisztezett munkalapon a tésztát henger alakúra formázzuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk. Az így kapott részeket ismét hengerré sodorjuk, további 9 részre osztjuk, majd egyesével ceruza vastagságú kifliket formázunk belőle (végeit kicsit elvékonyítjuk). A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30x40 cm) rakjuk, és a sütő középső részébe helyezve megsütjük (kb. 30 db = 1 tepsi). Sütés után a kifliket kissé hűlni hagyjuk, majd még langyosan az előkészített porcukros keverékbe forgatjuk.
Alsó és felső sütés: 170°C (Előmelegítve)
sütés: kb. 15 - 18 perc
Ha túl puhának érzem pihentetem 30 percet a hűtőben
Hozzávalókat összekeverjük és 200°C-on kb 25-30 percig alsó- felső sütésnél megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát érdemes a szaggatás előtti éjszaka összegyúrni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros tejben felfuttatom. Az élesztőt, a tojás sárgákat, az olajat, a sót és az átszitált lisztet, ebben a sorrendben a kenyérsütő gép edényébe rakom, majd elindítom...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz