menu

Családireceptkönyv.hu

Vaniliás diós hókifli


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 90 darab
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor aromával Vaníliás kiflihez
70 g porcukor
1 db tojás
200 g lágy vaj vagy 17-18 dkg margarin
100 g őrölt dió
A díszítéshez (összekeverve):
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

Elkészítés:


A hozzávalókat egy magas falú keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd magas fokozaton összedolgozzuk. Lisztezett munkalapon a tésztát henger alakúra formázzuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk. Az így kapott részeket ismét hengerré sodorjuk, további 9 részre osztjuk, majd egyesével ceruza vastagságú kifliket formázunk belőle (végeit kicsit elvékonyítjuk). A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30x40 cm) rakjuk, és a sütő középső részébe helyezve megsütjük (kb. 30 db = 1 tepsi). Sütés után a kifliket kissé hűlni hagyjuk, majd még langyosan az előkészített porcukros keverékbe forgatjuk.
Alsó és felső sütés: 170°C (Előmelegítve)
sütés: kb. 15 - 18 perc

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha túl puhának érzem pihentetem 30 percet a hűtőben

Vaniliás diós hókifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrien
Muffin
Muffin

Hozzávalókat összekeverjük és 200°C-on kb 25-30 percig alsó- felső sütésnél megsütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

A tésztát érdemes a szaggatás előtti éjszaka összegyúrni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia mákos?
Francia mákos?

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Kakaós csigabiga
Kakaós csigabiga

Az élesztőt cukros tejben felfuttatom. Az élesztőt, a tojás sárgákat, az olajat, a sót és az átszitált lisztet, ebben a sorrendben a kenyérsütő gép edényébe rakom, majd elindítom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk