menu

Családireceptkönyv.hu

Epres savarin


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• A tésztához:
• 40 dkg finomliszt
• 6 dkg cukor
• csipetnyi só
• 1 citrom lereszelt héja
• kb. 1,75 dl tej
• 5 dkg friss élesztő
• 10 dkg puha sütőmargarin
• 3 tojás
• Az öntethez:
• 1,5 dl narancslé
• 15 dkg cukor
• 2 evőkanál narancslikőr
• A tálaláshoz:
• 70 dkg eper
• 2 dl tejszín
• 2 evőkanál cukor
• 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


Vajazzunk és lisztezzünk ki egy savarin- vagy koszorúformát. Keverjük össze a tésztához a lisztet, a cukrot, a sót, a citromhéjat. A tejet melegítsük fel, keverjük hozzá a szétmorzsolt élesztőt, majd a margarinnal és a tojással együtt adjuk a liszthez. Jól dolgozzuk össze a robotgép dagasztókarjával. A tészta akkor jó, ha nyúlós masszává áll össze, elválva a tál oldalától. Tegyük a formába, egyengessük el. Takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk állni 1 órán át meleg helyen (a kétszeresére fog megkelni). Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, tegyük a formát a középen elhelyezett sütőrácsra, és kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára.

Közben a narancslevet és a cukrot öntsük egy lábasba, főzzük 5 percig, majd keverjük hozzá a narancslikőrt, és vegyük le a tűzről. A kisült tésztát 5-10 percig pihentessük a formában, majd szúrjunk bele néhány helyen kötőtűt vagy hurkapálcát, de ne egészen az aljáig!!! Borítsuk egy tálra, és fordítsuk meg. Csepegtessük rá a szirupot, majd kenjük el rajta egy ecsettel. Ügyeljünk arra, hogy a cukros lé ne folyjon le róla. 1 órára rakjuk félre.

Mossuk meg az epret, szedjük le a zöld szárakat, és szeleteljük vékonyra. A tejszínt a kétféle cukorral verjük kemény habbá, és keverjük az eperhez. Ha kész, tegyük a tészta közepébe.

Epres savarin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csodapalacsinta
Csodapalacsinta

1.Egy tortaformát folcpakkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával. A babapiskótát beleforgatjuk és a forma alját kirakjuk vele úgy, hogy ne legyen köztük hézag. 2.A van...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Elefántkönnycsepp
Elefántkönnycsepp

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával. A tojássárgákat, és a cukrot habosra keverjük. A cukros sárgájához hozzáadjuk a l...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
RIZSFELFÚJT
RIZSFELFÚJT

A rizst a 3 dl vízzel egy edénybe rakjuk, majd folyamatosan kevergetve főzzük, amíg a víz elfő. Ekkor hozzáöntjük a tejet,és megfőzzük. Amikor megfőtt hozzáadjuk a vaníliás cukro...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés kókusztekercs sütés nélkül
Gesztenyés kókusztekercs sütés nélkül

A cukkinit hámozd meg, vágd kockára és tedd egy kis fazékba, öntsd hozzá a vizet, a citromlevet és lefedve főzd kb 5-10 percig, amíg kicsit megpuhul. Még forrón pürésítsd a főzőlév...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk