Családireceptkönyv.hu

Epres savarin


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• A tésztához:
• 40 dkg finomliszt
• 6 dkg cukor
• csipetnyi só
• 1 citrom lereszelt héja
• kb. 1,75 dl tej
• 5 dkg friss élesztő
• 10 dkg puha sütőmargarin
• 3 tojás
• Az öntethez:
• 1,5 dl narancslé
• 15 dkg cukor
• 2 evőkanál narancslikőr
• A tálaláshoz:
• 70 dkg eper
• 2 dl tejszín
• 2 evőkanál cukor
• 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


Vajazzunk és lisztezzünk ki egy savarin- vagy koszorúformát. Keverjük össze a tésztához a lisztet, a cukrot, a sót, a citromhéjat. A tejet melegítsük fel, keverjük hozzá a szétmorzsolt élesztőt, majd a margarinnal és a tojással együtt adjuk a liszthez. Jól dolgozzuk össze a robotgép dagasztókarjával. A tészta akkor jó, ha nyúlós masszává áll össze, elválva a tál oldalától. Tegyük a formába, egyengessük el. Takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk állni 1 órán át meleg helyen (a kétszeresére fog megkelni). Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, tegyük a formát a középen elhelyezett sütőrácsra, és kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára.

Közben a narancslevet és a cukrot öntsük egy lábasba, főzzük 5 percig, majd keverjük hozzá a narancslikőrt, és vegyük le a tűzről. A kisült tésztát 5-10 percig pihentessük a formában, majd szúrjunk bele néhány helyen kötőtűt vagy hurkapálcát, de ne egészen az aljáig!!! Borítsuk egy tálra, és fordítsuk meg. Csepegtessük rá a szirupot, majd kenjük el rajta egy ecsettel. Ügyeljünk arra, hogy a cukros lé ne folyjon le róla. 1 órára rakjuk félre.

Mossuk meg az epret, szedjük le a zöld szárakat, és szeleteljük vékonyra. A tejszínt a kétféle cukorral verjük kemény habbá, és keverjük az eperhez. Ha kész, tegyük a tészta közepébe.

Epres savarin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Csokimáz tojásfehérjével  Forrás: http://webcukraszd
Csokimáz tojásfehérjével Forrás: http://webcukraszd

A margarint felolvasztom, meglangyosítom. Vigyázzunk, hogy ne legyen forró! Beleteszem a cukrot, kakaót és jól összekeverem. Langyos legyen. Belekeverem a tojásfehérjét, és mehet a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Fahéjas keksz a "semmiből"
Fahéjas keksz a "semmiből"

Összegyúrjuk és fóliába csomagolva 2 órát pihentetjük a hűtőben. A sütőt felforrósítjuk, a tepsiket sütőpapírral béleljük. A tésztát lisztezett deszkán kb 3mm vastagra nyújtjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csokis-banános zabcsók
Csokis-banános zabcsók

1. A banánt villával összetörjük, hozzákeverjük a zabpelyhet és a csokicseppet. 2. Teáskanálnyi halmokat teszünk sütőpapírral bélelt tepsire. 3. 180 fokra előmelegített sütőben 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Pompás szelet Eta módra
Pompás szelet Eta módra

A lapok hozzávalóiból két lapot sütünk. A tojások sárgáit, porcukort, vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék kem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk