Családireceptkönyv.hu

VÖRÖSLENCSE LEVES KOLBÁSZ-CHIPSSZEL


Írta:

Elk. idő: 30 p
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kisebb vöröshagyma
15 dkg sárgarépa
2 teáskanál paradicsompüré
2-3 gerezd fokhagyma
1 kis darabka gyömbér
1 kávéskanál őrölt koriander
1 teáskanál füstöltpaprika por (vagy sima pirospaprika)
1 mokkáskanál római kömény
15 dkg vöröslencse
8-10 dl zöldségalaplé
10 dkg szárazkolbász
10 dkg fekete belugalencse
5-6 evőkanál balzsamecet

Elkészítés:


Először is fogjátok a vöröshagymát és kevés olajon kezdjétek el párolni. A répát pucoljátok meg, vágjátok karikára és dobjátok a hagyma mellé. Ami mindenképp kell bele, az egy kis sűrített paradicsom: ezt pirítsátok meg a lábasban. Pár szelet gyömbér és 2-3 durvára vágott fokhagyma: szintén jöhet a többi hozzávalóhoz! Jön a fűszerezés: római kömény, füstölt paprika és őrölt koriander. Adjátok hozzá a vöröslencsét, hevítsétek fel és öntsétek nyakon a zöldségalaplével. Sózzátok, borsozzátok és az egészet főzzétek kb. 15 percig . Jöhet a pürésítés, amíg szép krémes és narancssárga nem lesz az egész.

Egy kolbászból vágjatok minél vékonyabb szeleteket és forró serpenyőben pirítsátok őket ropogósra.

Most pedig jön egy kis gourmet-trükk: főzzétek ki a fekete belugalencsét (nem kell teljesen puhára, akkor jó, ha harapható állagú marad!), szűrjétek le, dobjátok rá a kolbász megmaradt zsírjára és a balzsamecettel forraljátok össze 1-2 perc alatt.

Jöhet a tálalás: krémleves, rászórva a ropogós kolbász-chipsz és rákanalazva egy kevés balzsamecetes lencse

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem kezdem el magyarázni, hiszen mindannyian tudjátok: ha bőségben, gazdagságban, nyugalomban akartok élni 2014-ben, akkor megúszhatatlan a lencse fogyasztása szilveszter hajnalán, de legkésőbb délután 2-kor, másnaposan ébredve. De nehogy azt higgyétek, hogy csak hagyományos lencséből készült hagyományos lencsefőzelék vagy leves jöhet szóba! Az itt következő receptben egy kevésbé gyakran és egy nagyon ritkán használt lencsefélét fogunk használni, ráadásul ezeknek a pénzteremtő hatásuk is sokkal nagyobb. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Lucinda nénikém kerek 250 ezer dollárt húzott be egy alabamai kisállat-cirkuszban vásárolt sorsjeggyel, miután valami oknál fogva aznap elkezdte sajnálni a szarvasmarhákat és ezért vöröslencse-fasírttal kérte a reggeli hamburgerét.

VÖRÖSLENCSE LEVES KOLBÁSZ-CHIPSSZEL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
TEJFÖLÖS KARFOLLEVES
TEJFÖLÖS KARFOLLEVES

A zellergumot, sárgarépát kockakra vagtam. A hagymat aprora vagtam. Keves olajon uvegesre paroltam a hagymat, utana hozzaadtam a sárgarépát,zelergumot, es egyutt is paroltam. Fe...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Klári
Bazsalikomos spárgakrém leves
Bazsalikomos spárgakrém leves

Elkészítés: A spárgákat megtisztítom, a szárakról levágom, kidobom a fás, kemény részeket, majd felaprítom. A vöröshagymát és a fokhagymákat apró kockákra vágom. A picit megsózott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

A vajat megforrósítjuk egy serpenyőben, rádobjuk az összezúzott fokhagymát, és néhány percig lassú tűzön pirítjuk, amíg szép aranyszínűre pirul. Ekkor rádobjuk az apróra vágott pet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Zöldségleves petrezselymes grízgombóccal
Zöldségleves petrezselymes grízgombóccal

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A répát, a petrezselymet karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágjuk. A krumpli kivételével minden zöldséget egy fazékban felte...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk