A lencseraguhoz:
2 csésze vörös lencse (megmosva), 1 fej vöröshagyma (felkockázva), 1 szál sárgarépa (felkockázva), 1 zeller (felkockázva), 1 babérlevél, 1 ág friss kakukkfű, 1-2 kiskanál kömény, só és bors, petrezselyem (felaprítva), zöldségalaplé, 1 körte (apróra kockázva), olívaolaj
A fetagombócokhoz:
2 tojás, 125 g fetasajt, 1 evőkanál petrezselyem, 1 csésze zsemlemorzsa, 2 evőkanál és még egy kevés tej, bors (ha szükséges)
1. Serpenyőben forrósítsunk olajat, és pároljuk benne kicsit a mirepoix-t (a hagyma, zeller, sárgarépa keverékét).
2. Adjuk hozzá a vörös lencsét, a fűszereket, a levesalapot, és forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a lángot. Főzzük, amíg a lencse megpuhul, és közvetlenül tálalás előtt keverjük bele a felkockázott körtét.
3. A fetagombócokhoz tegyünk minden hozzávalót a robotgépbe, és keverjük, amíg egyenletes keverékké állnak össze. Formáljunk kisebb tojás nagyságú labdákat belőle.
4. Serpenyőben melegítsünk nagyon kevés olajat, és süssük a gombócokat közepes lángon, amíg enyhén megbarnul a külsejük.
People
Kinek a kedvence ez a recept?
favorite KEDVENC RECEPTNEK JELÖLÉS
Recept tipusa:
Egytálételek,
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, köményezzük, fokhagymával bekenjük, majd nyílgyökérlisztbe forgatjuk. A kókuszzsírt egy lábasban felmelegítjük, világosra pirít...
Elkészítési idő:1. A brokkolit ételízésítős vízben megfőzzük, leszűrjűk, kevés levet hagyunk alatta, hozzákeverjük a tejszínben elvegyített lisztet, és egy kicsit összeforraljuk. 2.Villával össze...
Elkészítési idő: 25 percHa friss élesztővel dolgozom, az kevés cukros langyos tejben felfuttatom. A szárítottat egyenesen a liszthez lehet adni, nem kell felfuttatni. A lisztből, krumpliból,olajból, élesz...
Elkészítési idő: 2