Elkészítése: A burgonyát héjába megfőzzük, majd meghámozzuk. Pépesítjük, mintha burgonyapürét készítenénk, ha már kihűlt hozzáadjuk a tojást, fűszerezzük. A lisztet lassanként adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Sokszor főzök olyan ételt, amelyben a hozzávalók sorát az alakítja, amit a hűtőben találok. Ez is ilyen étel volt, amikor először készítettem, de már a tálalás utáni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A hagymát apróra vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. A csirkemájat megtisztítjuk, rádobjuk a hagymára. Borsozzuk és lefedve pár percet pároljuk. A fedőt el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A finomra vágott vöröshagymát zsíron világosra megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, fokhagymát és jól elkeverjük. Kevés vízzel felengedjük, lángra visszatéve zsírj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A gombócokhoz a túrót áttöröm villával, majd hozzáadom a búzadarát, a citrom héját és levét valamint a 2 tojás sárgáját. A fehérjét alaposan felverem, és az előzőekhez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A tésztához az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és gyorsan egyneművé gyúrjuk. Akkorára nyújtjuk, hogy picit túlérjen a formán (lisztezzünk alá, könnyebb lesz ny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, majd 40-60 % arányban kettévágjuk. A nagyobb tésztadarabot kinyújtjuk kb. 6-8 mm vastagra, és beletesszük a tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst gondosan megmossuk, megsózzuk, lábasban 4 dkg zsírban minden oldalát megpirítjuk, majd 1-2 dl forró víz aláöntésével fedő alatt kb. 40 percig pároljuk. Ekkor megfelelő nagys...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez: 50 dkg tehéntúró 12 dkg porcukor 3 tasak vaníliás cukor 1 evőkanál tejföl mazsola (ízlés szerint)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintához valókat összekeverjük, kisütjük, megtöltjük kakaóval és fahéjjal, majd feltekerjük (készíthetjük túróval vagy lekvárral is). A tejjel és a cukorral megfőzzük a pud...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű