Hozzávalók (2 db-hoz, 220 grammhoz):
110 g Szafi Reform gluténmentes szénhidrát-csökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverék (S
1,5 g Szafi Fitt himalája só (Szafi Fitt himalája só ITT!)
2 db M-es tojás
15 g frissen facsart citromlé
40 g langyos víz
+5 g Szafi Reform gluténmentes szénhidrátcsökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverék gyúráshoz és nyújtáshoz
(Kenéshez: tojás – kb. 5 gramm)
Mérjük ki egy edénybe a folyékony hozzávalókat és a sót, majd keverjük jól el.
Ezután öntsük bele a lisztkeveréket és gyúrjuk csomómentesre. (Kissé lágy tésztát kell, hogy kapjunk, ami pihentetés után fog jól összeállni).
Pihentessük a tésztát 10 percig.
Addig kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra.
Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát.
Osszuk 2 egyenlő súlyú darabra és gyúrjunk gombócokat belőlük.
Nyújtsunk mindkét gombócból lisztezett felületen 14 cm átmérőjű körlapot.
Rakjuk a tepsire őket.
Sütése:
Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 25 percig süssük.
Mikor kivesszük a sütőből kissé kemény, de pillanatok alatt bepuhul, ahogy hűl.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Diétázóknak 1 db-ot ajánlok egyszeri étkezésre (ízlés szerint megtöltve)!
Átlagos tápérték 1 adagban (110g)
Energia: 254 kcal
zsír: 6,4 g
szénhidrát: 28,6 g
rost: 17,5 g
fehérje: 11,8 g
só: 1 g
*: Rosttal együtt számított energia
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet, és hagyjuk kicsit hűlni, de még melegen megpucoljuk és áttörjük, majd egyből kidagasztjuk a tésztát. Az áttö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kézi habverővel kissé felverjük, majd a sóval elkevert lisztben egy mélyedést készítünk és abba öntjük a tojást. 15 percig gyúrjuk. Nagyon kemény tésztát kapunk. 30...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát majd hozzáadjuk a darált húst és a felkockázott kápia paprikát. Amikor már jól összesültek csak akkor tegyük hozzá az egész üveg pestot é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA brokkolit szedd rózsáira, a visszamaradt szárrészt vékonyan pucold meg, és vágd fel kisebb darabokra. Egy fazékba önts vizet, majd add hozzá az olajat, a zöldségleveskockát, a só...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű