1kg káposzta
1-2db répa
2ek almaecet
1ek cukor
Só, fehérbors
2dl habtejszín vagy görög joghurt
Egy káposztának kikapjuk a torzsáját, majd csíkokra vágva beletesszük egy tálba. Vékonyra vágott sárgarépát adunk hozzá. A sót és a cukrot rászórjuk, hagyjuk állni pár percig. Összekeverjük a majonézt a borsot, a joghurtot az ecetet és a káposztára öntjük. Pár órárt hűtőben pihentetjük.
A feta sajtot egy villa segítségével szétnyomkodjuk. A fokhagymát egy fokhagymaprés segítségével belenyomjuk. Őrölt fekete borssal fűszerezzük, és a tejszínnel jól összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A vajat egy serpenyőbe tesszük és hozzáadjuk hagymát, a zúzott fokhagymát és fűszerezzük, majd megdinszteljük. A felszelt paradicsomot is hozzákever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először is főzd meg a tojásokat. 2. Közben vágd apróra (vagy reszeld le) a vöröshagymát, szintén apróra a petrezselymet. 3. Hűtsd le a tojásokat, fél-egy percig hideg víz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk át a lencsét, és a babérlevelekkel együtt tegyük egy lábosba. Öntsük fel háromszor annyi vízzel, és 20 perc alatt főzzük puhára. Ha a lencse megpuhult, szűrjük le, és tegyü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű