1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg vaj
12 dkg 75 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé
2 tojás
2 tojásfehérje
10 dkg cukor
10 dkg őrölt mandula
A csokoládét apróra törjük és a vajjal együtt felolvasszuk, majd folyamatos kavargatás mellett langyosra hűtjük. A tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot egy tálba tesszük, majd mixerrel habosra keverjük. Hozzákeverjük a kihűtött csokoládét is és újra összedolgozzuk, majd az őrölt mandulát és a kakaóport is hozzáadjuk. Kivajazott sütőformákba kanalazzuk a masszát és előmelegített sütőben 160 fokon, 10-12 percen át sütjük. Nem szabad túlsütni, hogy a belseje ne szilárduljon meg.
Tipp: a tetejére porcukrot is szórhatunk, mellé fagylaltot is kínálhatunk.
Az élesztőt a cukorral és 2 teáskanál liszttel a tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt, a 2 egész tojást, a sót összekeverjük, majd a liszttel és a felfut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kemény, reszelhető tésztát gyúrunk. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe reszeljük (én az alját nyújtani szoktam), és a tölteléket ráterítjük. A tészta másik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBaba piskótát rumos kávéba mártom ezzel a tál alját kirakom . A Házi krémes port a tejjel sűrűre felverem és a fele krémet a piskótára kenem megszórom mazsolával utána még egy sor...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű