A tortalaphoz:
7 tojás
25 dkg cukor
28 dkg liszt
14 evőkanál víz
2 evőkanál étolaj
1 kávéskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
25 dkg margarin
45 dkg gesztenyemassza
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
rum aroma
A gesztenyeszívhez díszítésnek:
30 dkg gesztenyemassza
A bevonathoz:
2,5 dl habtejszín
10 dkg csokoládé
10 dkg tortabevonó csokoládé
A kakaós tortalaphoz a lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük, apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat is. Jó kiverjük és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat. 26 cm-es kapcsos formában 180°C-on készre sütjük. Tűpróba!
Először gesztenyeszíveket készítünk. Ehhez a gesztenyemasszát villával összetörjük, meglocsoljuk rum aromával, összegyúrjuk. Diónagyságú golyókat készítünk, majd csepp alakúra formázzuk. A cseppek szélesebb részét tenyerünkkel megnyomjuk, így gesztenyeformát kapunk. A hegyesebbik végét olvasztott csokoládéba mártjuk.
A tortakrémhez a pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük. Kikeverjük nagyon habosra a margarint. A gesztenyemasszát összetörjük. Ha kihűlt a pudingunk, hozzákeverjük a margarint és a gesztenyemasszát, rumaromát, vaníliás cukrot.
A piskótát 3 lapra vágjuk, a krémmel megtöltjük. A behűtött tejszínt nagyon kemény habbá verjük, az oldalát, tetejét bevonjuk, és habrózsákkal díszítjük. A habrózsák közé teszünk egy-egy szívet.
A csillagok és kis fenyők készítéséhez a csokoládét felolvasztjuk és fóliára öntjük, egyenletesen elsimítjuk. Amikor majdnem teljesen megdermedt, kicsi csillag és fenyőformákkal kiszúrjuk, majd a tortát díszítjük vele.
A vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval) és a kekszes mass...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból elkészitjük a piskóta lapot,amit kihülés után három lapra vágunk. A krémhez a pudingot,cukrot,vaniliás cukrot,3 dl tejet összekeverünk,felfőzzük.A zselatint...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat. A sütőport összevegyítjük a liszttel és lazán beleforgatjuk a tojáshabba. 26 cm.e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat összemelegítjük a csokival, simára keverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük egy csipet sóval. A tojássárgákat a cukorral, majd a sütőporos-lisztes keveréket, a vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz