250 g omlós keksz
125 g margarin
500 g mascarpone
400 ml habtejszín (30-32%-os)
150 g porcukor
3 db narancs leve
1 db narancs héja
2 db expressz zselatin fix
24 g vaníliás cukor
A darált kekszet összekeverem az olvasztott margarinnal, és a tortaformába rakom. Hütőbe teszem kihűlni.
Amíg hűl a tortaalap kikeverem a krémet. A mascarponét, a porcukort, a 3 narancs levét, egy reszelt héját és a vaníliás cukrot összekeverem. A habtejszínt felverem, és csak a végén adom hozzá a zselatin fixet, nehogy csomós legyen.
A felvert tejszínt óvatosan hozzákeverem a mascarponés krémhez, majd a tortaformába öntöm.
Díszítésként én kandírozott narancshéjat készítettem étcsokoládéba mártva.
A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük majd hozzáadjuk az olvasztott margarint. A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaóport és a tojásos masszához forgatjuk.Tejfö...
Elkészítési idő:6-7 szem közepes alma – ez kb. 45 dkg – Hámozzunk meg és vágjuk vékony lapokra, majd locsoljuk meg egy egész citrom levével. 10 dkg szezámpehely vagy apró szemű szezámmag. Érdemes...
Elkészítési idő:3 dl meggylében megfőzünk 1 csokipudingot 1 kk fahéjjal és 2 ek cukorral. 1 margarint 20 dkg cukorral szép krémesre keverünk majd hozzáadjuk a kihült csokis krémet. a végén hoz...
Elkészítési idő: