Családireceptkönyv.hu

Grillázs-csemege.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg cukor
20 dkg margarin
1 tubus sűrített tej
durvára tört dió amennyit felvesz
ostyalap

Elkészítés:


Szép világosra felolvasztunk fél kg kristálycukrot. Amikor csomómentesre felolvadt takarékra vesszük a gázt és beleteszünk 20 dkg margarint és egy tubus sűrített tejet. Állandóan kevergetve egyneműre olvasztjuk, majd annyi durvára vágott diót keverünk bele amennyit felvesz. Ostyalapra annyit kenünk hogy kb 1 cm vastag legyen majd rátesszük a másik ostyalapot és kissé lenyomatjuk. Ezt addig folytatjuk amíg van massza.

Nagyon finom kis csemege.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kó­ku­szos mas­carpone bomba csor­ga­tott cso­ki­val
Kó­ku­szos mas­carpone bomba csor­ga­tott cso­ki­val

1. Egy tálban keverd össze a hozzávalókat 2. Formálj golyókat a tésztából, és egyenként forgasd bele a maradék kókuszreszelékbe. 3. Tálaláskor adagolj rá felvert tejszínhabot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lerben sült fánk
Lerben sült fánk

Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyo...

Elkészítési idő: 120
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kókusztekercs
Kókusztekercs

Kevés cukros langyos tejbe az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal és a tojássárgákkal összedolgozzuk,majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és rugalmas té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mézeskalács szirup -gasztroajándék
Mézeskalács szirup -gasztroajándék

Egy lábasban keverd össze a cukrot és a vizet, majd közepes lángon melegítsd a keveréket, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Olykor kavargasd meg, de nem kell állandóan, mert az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk