Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gyors kelt tészta édesen vagy sósan


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta
65 dkg liszt
4 dl tej
1.5 dl olaj
1 élesztő
1/2 evőkanál só (édes tésztánál kevesebb)
1 evőkanál cukor sós tésztához (édes tésztánál 2 evőkanál)
olaj, a tészta kenéséhez
1 tojás a teteje kenéséhez

Elkészítés:


Az élesztőt tálba morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és keverjük, míg össze nem olvad, majd a tejet, olajat, hozzákeverjük, végül a sót és a lisztet, összegyúrjuk, és 3 cipót készítünk, egyenként kinyújtjuk, megkenjük olajjal vagy margarinnal (az olajat jobban szeretem, nem annyira macerás).
-édes töltelékkel kakaós cukorral, fahéjas cukorral, túróval, almával, mákkal, kókusszal, stb.
Tetejét a tojásfehérjével kenjük meg. Szép pirosra sütjük.
Az édes tésztát feltekerjük rúdba, és a tetejét 3 szög alakra bevagdossuk, nem daraboljuk, csak sütés után.
Ízlés szerint tölthető sósnak, itt nem kenjük a tésztát olajjal.
sósan, pizza krém, sonka, kolbász, fantáziánk szerint, , kis kifliket készíthetünk, csavart rudat, melyet tekeréskor bacon szalonnával együtt tekerünk, pizza tésztának is jó. stb.
kb 170 fokon gázsütőben, villanysütőben. hőlégkeverésnél 150 fokon sütjük.

Gyors kelt tészta édesen vagy sósan

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Csokis párna / jó töltelék bármihez/
Csokis párna / jó töltelék bármihez/

Langyos tejben egy pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. oorcukro A lisztet és a pt egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a tejfölt, a puha vajat és a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hanna
Vajas tejfölös pogácsa
Vajas tejfölös pogácsa

Az élesztőt bele morzsoljuk a cukros langyos tejben, hagyjuk. felfutni addig kimérjük a többi hozzávalót. Egy tálba beleöntjük a ki mért lisztet, margarint, tejfölt, sót, tojást...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Papanasi – kalapos túrófánk
Papanasi – kalapos túrófánk

A túrót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a vanília-kivonatot, és elektromos robotgéppel alaposan kikeverjük. Egy másik tálban a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós pogácsa
Diós pogácsa

A lisztbe beletesszük a zsírt, a sütőport, a porcukrot, a diót, a tojás sárgáját, és az egészet összemorzsoljuk. Amennyiben szükséges, tejföllel, vagy tejjel lágyíthatjuk a tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk