Családireceptkönyv.hu

Gyümölcskenyér (bögrés)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


– 1 szűk bögre olvasztott vaj vagy margarin (15 dkg)
– 1 bögre cukor
– 5 tojás
– 2 bögre liszt
– 2 teáskanál sütőpor

– fél bögre darabolt dió
– fél bögre darabolt aszalt vagy kandírozott gyümölcs
– fél bögre darabolt étcsokoládé
– 2 teáskanál rum aroma (lehet több is)
– 2 evőkanál liszt

Elkészítés:


A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral.
Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal. Összekeverjük, majd a két evőkanál liszttel is megszórjuk a masszát, és újra átkeverjük.
Ezután a cukros vajjal felverjük a tojásokat, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.
A diós-csokis gyümölcsöt hozzáforgatjuk a tésztához, majd az egészet elosztjuk két kivajazott őzgerincformába.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Mintha piskótát sütnénk. Tűpróbát végzünk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Csokimázzal is bevonhatjuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tari Éva
Karcagi kalács
Karcagi kalács

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
469. Csavart vanília krémes-gyümölcsös briós
469. Csavart vanília krémes-gyümölcsös briós

. Könnyű, hólyagos tésztát dagasztottam. kelesztőtálban 30 percig pihentettem. Lisztezett felületre borítottam és 12 egyforma darabba vágtam. Gömbölyítettem őket, majd hagytam pár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Cruffin
Cruffin

A vízben elkeverjük az élesztőt és 1 teáskanál cukorral és 10 percig pihentetjük. Közben átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot és a sót. Ezután belekeverjük az felfutott élesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk