Hozzávalók:
1 db tojás,
15 dkg porcukor
18 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé
5 dkg tisztított mogyoró, vagy durvára vágott dió
10 dkg aszalt gyümölcs
5 dkg mazsola
23 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
1 csapott mokkáskanál só
5 tojásfehérje
A forma kikenéséhez: vaj és liszt .
Elkészítése: A tojást a porcukorral simára keverjük, majd az olvasztott, langyos vajjal tovább dolgozzuk. Az apróra vágott csokit, a mogyorót, vagy diót és az aszalt gyümölcsöt meg a mazsolát a keverékhez adjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, megsózzuk, a keverékhez adjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és óvatosan a masszába forgatjuk. Egy egyliteres őzgerincformát kivajazunk-lisztezünk és ebbe töltjük a masszát.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 50 percig sütjük.
Előnye, hogy letakarva a hűtőben sokáig eláll, de akár le is fagyasztható.
A száraz hozzávalókat elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát a felvert tojást és most már fakanál segítségével alaposan kikeverjük. A masszát habzsákba tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe belekeverjük a sót, összemorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval gyorsan tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva 1/2 órára a hűtőbe tesszük. A tésztát liszt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA banánt villával összetörjük, hozzákeverjük a barna cukor felét, félretesszük. A tojást és a vajat kézi robotgéppel kihabosítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a maradék barna cukrot és a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekavarjuk, és zsírozott lisztezett tepsibe öntjük. 2. A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval, és sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz