Hozzávalók:
1 db tojás,
15 dkg porcukor
18 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé
5 dkg tisztított mogyoró, vagy durvára vágott dió
10 dkg aszalt gyümölcs
5 dkg mazsola
23 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
1 csapott mokkáskanál só
5 tojásfehérje
A forma kikenéséhez: vaj és liszt .
Elkészítése: A tojást a porcukorral simára keverjük, majd az olvasztott, langyos vajjal tovább dolgozzuk. Az apróra vágott csokit, a mogyorót, vagy diót és az aszalt gyümölcsöt meg a mazsolát a keverékhez adjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, megsózzuk, a keverékhez adjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és óvatosan a masszába forgatjuk. Egy egyliteres őzgerincformát kivajazunk-lisztezünk és ebbe töltjük a masszát.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 50 percig sütjük.
Előnye, hogy letakarva a hűtőben sokáig eláll, de akár le is fagyasztható.
A tejet meglangyosítjuk, teszünk bele 1 tk cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Közben a lisztet a sóval elkeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, majd szitáljuk bele egy tálba. Ezután adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat egészben felverjük, hozzáadjuk az 1 bögre porcukrot, az olvasztott vajat, majd a tejet és a sütőporos lisztet. 2. Tepsibe simítjuk, megszórjuk fél bögre kókuszresze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a margarint elmorzsolom a lisztel, majd hozzá adom a többi anyagot. Egy órát hűtőben pihentetem letakarva. Utána késfok vastagságúra nyújtom, és 8-10 sm átmérőjű korong...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű