menu

Családireceptkönyv.hu

Palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

40 dk g búzaliszt (BL55)
2 dl 2,8%-os tej
2 dl szóda
2 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
2 evőkanál étolaj
1 csipet só
1 nagy csipet kristálycukor

A sütéshez

étolaj

Elkészítés:


Először egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük - a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk. Ha teljesen sima a keverék, jöhet a következő lépés. (A tej adagolással állítjuk be a tészta sűrűségét. Van, hogy elég az alap tej mennyiség is, de ha erősebb a lisztünk, több tej is szükséges, hogy ne legyen túl sűrű a tészta. Tejszín sűrűségűre hígítsuk a tésztát)

Felhevítjük a serpenyőt - ha szükséges, pár csepp olajjal.

Ha felmelegedett, annyit öntünk bele a masszából, hogy azt elterítve vékony palacsintákat kapjunk.

Ha az egyik oldala megsült, átfordítjuk, és pillanatok alatt készre is sül a palacsinta.

Trükkök, tippek, praktikák:


alaprecept
Egy tucat palacsintához 20 dkg finomlisztet átszitálunk, hozzáadunk csipet sót. Egyesével felütünk két tojást, és a liszthez adjuk. Állandó keverés mellett öntsünk hozzá 2 dl tejet, és dolgozzuk ki csomómentesre. Csorgassunk hozzá 2 dl szódavizet (sima víz nem jó, csak a buborékos!), keverjük simára és hagyjuk állni legalább fél órát, hogy a liszt megduzzadjon.

Palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Habos meggyes
Habos meggyes

Az 5 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, az olajjal, és a kefirrel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a sárgájához. Egy nagy tepsit kikenünk v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós fanfan
Kakaós fanfan

Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben kevés cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük. A tésztánkból nagy téglala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
 Apró zserbó
Apró zserbó

A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a sóval és a vaníliakivonattal jól összegyúrjuk. Gyorsan kell dolgozni, hogy a kéz melegétől ne olvadjon meg nagyon a vaj. A té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kevert túrós
Kevert túrós

erre a túró töltelék : 50 dkg turoba izlés szerint cukor és citromhéj kerül, én tettem bele még 3 ek grizt hogy ne legyen folyos , és ezt ràkanalasztam a tésztàra elteritettem, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk