70 dkg önkelő liszt
7 dkg vaj
15 dkg reszelt cheddar sajt
1 evőkanál metélőhagyma (apróra vágva)
fél teáskanál kömény
1 dl tej
1 evőkanál édes mustár
só
A lisztet egy tálba tesszük és összedolgozzuk a vajjal, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Hozzáadjuk a hagymát, a fűszereket, a mustárt és a tejet, majd összegyúrjuk. Ezt követően kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kiolajozott tepsibe rakjuk a sütiket. A tetejüket átkenjük tejjel, majd 180 fokon 18-20 perc alatt megsütjük.
Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval és a cukros, langyos tejet élesztővel (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a vajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felf...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA túrót villával szétnyomkodjuk egy megfelelő edényben, majd a többi hozzávalóval - kivéve azt a sajtot, ami a tetejére kell - alaposan összekavarjuk. Addig hagyjuk pihenni, hog...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a káposztát, és 1-2 dl almalével felöntve puhára pároljuk. A tejfölbe keverjük a mustárt, sózzuk, pici cukorral ízesítjük. A tés...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: Közepes