Családireceptkönyv.hu

Madártej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 liter tej
6 tojás
12 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


A tejet feltesszük forralni a vaníliás cukorral. Közben a 6 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk 2 evőkanál cukorral. Amikor a tej lassan forr, kanállal habgaluskákat szaggatunk a felvert tojás fehérjéből és 2-3 percig főzzük a tejben, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. A 6 tojás sárgáját elkeverjük a maradék cukorral és a forró tejbe csurgatjuk, de már lehetőleg, ne forraljuk. Ha kész, akkor langyosra hűtjük, majd hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk.

Madártej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Marlenka
Marlenka

Egy lábasban a vajat a mézzel és a cukorral felolvasztjuk. Az ecetet a szódabikarbónával összekeverjük, majd a lábasba öntjük. Fel fog habosodni. Rögtön belekavarjunk 2 egész tojás...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nagymamám híres harlekinje
Nagymamám híres harlekinje

A lisztet morzsold el a margarinnal, add hozzá a tojást, cukrot, tejfölt és gyúrd össze! Pihentesd egy órát, majd oszd két részre! Nyújtsd ki a tésztát és egy tepsi hátán süsd m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejszines csokoládés kalács
Tejszines csokoládés kalács

Elkészítés Langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Tálba mérjük a többi hozzávalót, végül hozzáöntjük a megkelt élesztőt is. Addig dagasztjuk, amíg sima és fény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk