1 liter tej
6 tojás
12 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
A tejet feltesszük forralni a vaníliás cukorral. Közben a 6 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk 2 evőkanál cukorral. Amikor a tej lassan forr, kanállal habgaluskákat szaggatunk a felvert tojás fehérjéből és 2-3 percig főzzük a tejben, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. A 6 tojás sárgáját elkeverjük a maradék cukorral és a forró tejbe csurgatjuk, de már lehetőleg, ne forraljuk. Ha kész, akkor langyosra hűtjük, majd hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk.
A piskótához a sütőt előmelegítjük. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A tojássárgáját habosra keverjük a cukor kb. ¼ részével. A tojásfehérjéből és a többi cukorból,...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűAz étcsokoládét felolvasztjuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponéba a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport, és összedolgozzuk a mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojasokat a cukorral habosra kavarjuk Utana az olajat is hozza kavarjuk Utana, felvaltva, a sutoporral elkevert lisztet es a tejet Egy kuglof format kivajazunk es lisztezunk...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes