1 liter tej
6 tojás
12 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
A tejet feltesszük forralni a vaníliás cukorral. Közben a 6 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk 2 evőkanál cukorral. Amikor a tej lassan forr, kanállal habgaluskákat szaggatunk a felvert tojás fehérjéből és 2-3 percig főzzük a tejben, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. A 6 tojás sárgáját elkeverjük a maradék cukorral és a forró tejbe csurgatjuk, de már lehetőleg, ne forraljuk. Ha kész, akkor langyosra hűtjük, majd hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk.
A hozzávalókat összegyúrjuk. Egyik felét tepsibe tesszük, ráterítjük a megdinsztelt almatölteléket, majd rátesszük a kinyújtott tészta másik felét. Rányomkodjuk és villával megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeállítani a tésztát, 2 órán át pihentetni 2 cipót csinálni Fél cm-re nyújtani Egész tojással megkenni sütni 180 foon
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd a száraz hozzávalókat is összekeverjük. A habhoz adjuk a sárgát és a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűTetejére hulala.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű