Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mézes kalács (bögrés, és rögtön puha)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A mérce: 2,5 dl-es bögre
– 8 bögre finomliszt (pont 1 kg)
– másfél bögre porcukor
– 3 teáskanál szódabikarbóna
– 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
– 30 dkg margarin, vagy vaj (én margarint használtam)
– 1 bögre méz
– 3 tojás

Elkészítés:


1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikróban egy picit megpörgettem a a felkockázott margarint, és kivettem, mikor éppen hogy elkezdett megolvadni. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.
3. Ekkor fogunk egy villát, és az egészet átkavarjuk. Én addig kevertem, míg úgy nagyjából összekeveredett a liszt a ragacsos anyagokkal. Ez egy percemet vette igénybe legfeljebb
4. Ekkor kézzel egynemű tésztává gyúrtam, majd három egyenlő részre osztottam.
5. Ezután az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtottam kb. fél centi vastagra (lehet kevesebb is, de így olyan pufik lesznek), majd tetszőleges formákat szaggatunk süteménykiszúróval a tésztából.
6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés), pontosan tíz percig sütjük őket. Tíz perc, semmiképpen sem több!

Trükkök, tippek, praktikák:


Ennyi van 1kg-lisztből! a fotó

Mézes kalács (bögrés, és rögtön puha)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Banános tekercs (elefántkönny2)
Banános tekercs (elefántkönny2)

A tésztához a tojások sárgáját porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a szódabikarbónát és a kakaót. A kemény habbá vert tojásfehérjével összekeverjük, és zsírozott, liszt...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar New York-i sajttorta
New York-i sajttorta

Az alaphoz összegyúrjuk a hozzávalókat, és egy tortaforma aljába nyomkodjuk. (18 cm-es forma, kibélelni sütőpapírral) Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet. A krémsajtot, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Erdélyi Raffaello szelet
Erdélyi Raffaello szelet

Először a fehér tésztát készítjük el. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a a kókuszreszelékkel elkevert sütőporos lisztet, valamint a citromlevet is é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Csavart csokis
Csavart csokis

A tészta hozzávalóit a géppel bedagasztjuk. Félretesszük kelni 45-50 percre. A töltelékhez megolvasztjuk a nutellát, hogy jó folyós legyen, rákenjük a téglalapra nyújtott tésztára...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk