Családireceptkönyv.hu

Mézes-mustáros pác sertéshúshoz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 evőkanál erősebb mustár
1 evőkanál méz
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1-2 tekerésnyi színes bors
1-2 gerezd fokhagyma
1 csipet só

Elkészítés:


A hozzávalókat keverd össze egy tálban, a fokhagymát reszeld hozzájuk, és már kész is van maga a pác. Ha rögtön a sütés előtt kened át vele a húst, akkor alaposabban dörgöld be vele, és készítsd kicsit sűrűbbre, ha van ideje állni pár órát, akkor a megadott arányok ideálisak. A hússzeleteket nagyon finoman klopfold ki, mielőtt a páccal megkened őket, hogy a rostok lazuljanak kissé.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a pác leginkább sertéshúsokhoz passzol.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bevert hús
Bevert hús

Karajt zacskóban klopfolunk, amibe vegetát, apró fokhagymát, zsemlemorzsát tettünk. Tojásba mártogatjuk, majd kevés olajban kisütjük. Beletesszük egy lábasba és ráöntjük a maradék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött káposzta
Töltött káposzta

Elkészítés: A vöröshagymát zsírban megpirítom, felét kiveszem a töltelékhez. A darált húst összekeverem a tojással, a félig főtt rizzsel, a pirított vöröshagymával, a reszelt fokha...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Bolognai szószos pecsenye
Bolognai szószos pecsenye

A husit és a hagymát felaprítjuk. A husit jó apróra, a hagymát csak csíkokra. Együtt beleszórjuk egy tepsibe, megsózzuk, és mehet az 180'C-ra előmelegített sütőbe. Fél óránként me...

Elkészítési idő: 20perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tarja gazdagon
Tarja gazdagon

A tarjaszeleteket megsózom, borsozom, bekenem mustárral. A tepsit beterítem alufóliával és belefektetem a tarjaszeleteket. Rákarikázom a hagyma-, paprika- és kolbászszeleteket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk