10-15 d darált hús, 3 db vöröshagyma, 15 dkg rizs, 3 evőkanálnyi vágott petrezselyemzöld, 3 evőkanálnyi vágott mentalevél, 2 evőkanál citromlé, 6 dkg vaj, só, cukor, őrölt bors, 1 dl olaj, 6 db zöldpaprika
A zöldpaprikát kicsumázunk, kalapját levágjuk és 2’-ig főzzük forró vízben. Lecsöpögtetjük szitán. A hagymát lereszeljük. Olajat hevítünk egy lábasban, hozzátesszük a reszelt hagymát, 10 d darált húst, pirítjuk, majd a rizst, üvegesre pirítjuk. 3 dl forró vízzel felöntjük, hozzáadjuk a vágott zöldeket, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk. Lefedve 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Megtöltjük a paprikákat és 20’-ig 180 fokon sütjük sütőben, hogy megbarnuljon a paprika.
Kockára összevágom a húst (bármilyen hús jó hozzá).1 evőkanál olajon felteszem pirítani. Ha kell még alá olaj, akkor nyugodtan lehet még tenni hozzá. Felteszem a tészta vizet fő...
Elkészítési idő:A húst nagy szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy tepsibe tesszük. A zöldségeket megtisztítjuk és apró darabokra vagdossuk, hozzákeverjük a fűszereket és a bort, 4-5 kanál ol...
Elkészítési idő:A sertéshúst vágjuk kockára, a csülköt daraboljuk, jól megmossuk. 2 fej hagymát tisztítsuk meg, apró kockákra vágjuk. Egy edényben hevítsük meg az olajat, és tegyük rá a hagymá...
Elkészítési idő: 2-2,5