20 dkg cukor
1 egész tojás
1 csomag sütőpor
5 dkg darált dió
késhegynyi őrölt fahéj
3 dl tejföl
20 dkg rétes liszt
Tetejére:
barackíz
2 evőkanál rum
10 dkg ép szemű dió
Az alapanyagokat a leírt hozzávalók sorrendjében összekeverjük.
Olajozott, lisztezett tortaformában tűpróbáig sütjük.
Deszkára borítjuk, és még melegen megkenjük a tetejét a rummal elkevert híg barackízzel.
Szépen feldíszítjük a fél diószemekkel úgy hűtjük ki.
Sütés nélküli tortalaphoz A kekszet húsklopfolóval összetörjük, és a felolvasztott vajjal összedolgozzuk, majd a tortaforma aljába nyomkodjuk. Sütéssel készült tortalap...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kekszet morzsoljuk durvára. Szerintem sokkal finomabb az alap, ha maradnak benne nagyobb, ropogós darabok, a vaj úgyis összefogja. A vajat olvasszuk meg és öntsük a morzsára. J...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 deci tej 1 vaníliás cukor 3 kanál liszt, csomómentesre kikeverni, utána összefőzni jó keményre. Kihűteni. 1 ráma margarint és 25 deka porcukorral kikeverni, és a kihűlt főz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a szódabikarbónával jól elkeverjük, a mazsolát és az apróra vágott diót is beleforgatjuk, majd ezt a lisztes keveréket egy konyhai mérleg s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű