20 dkg cukor
1 egész tojás
1 csomag sütőpor
5 dkg darált dió
késhegynyi őrölt fahéj
3 dl tejföl
20 dkg rétes liszt
Tetejére:
barackíz
2 evőkanál rum
10 dkg ép szemű dió
Az alapanyagokat a leírt hozzávalók sorrendjében összekeverjük.
Olajozott, lisztezett tortaformában tűpróbáig sütjük.
Deszkára borítjuk, és még melegen megkenjük a tetejét a rummal elkevert híg barackízzel.
Szépen feldíszítjük a fél diószemekkel úgy hűtjük ki.
Az almákat megmosom, meghámozom, /egy felet meghagyok a tetejére díszítéshez/ apró kockára vágom és 2.5 deci vízzel megfőzöm, majd hozzáadom az aszalt gyümölcsöket, megszórom fahéj...
Elkészítési idő:A túrót törd át egy szitán egy alkalmas edénybe, majd add hozzá a por- és a vaníliás cukrot is, szintén átszitálva. A málnákat mosd át jó alaposan, és darabold őket felekbe, negye...
Elkészítési idő: 30 perc.A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzávegyítjük a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként hosszú rúd ala...
Elkészítési idő: