1 pohár (másfél dl) kefir
(A kefir műanyag poharát ne dobjuk el, mert mérőpohárként használjuk, hogy a többi hozzávalót is kimérjük vele.)
3 bögre liszt
2 bögre kristálycukor
1 bögre olaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 citrom lereszelt héja
4 egész tojás
4 db őszibarack
1 tábla fehér csoki
10 dkg marcipán
Egy keverőtálba öntsük bele a kefirt. A kefires pohárral mérjük ki és öntsük hozzá a 3 bögre lisztet, a 2 bögre cukrot, az 1 bögre olajat, majd üssük bele a tojásokat. Szórjuk bele a sütőport, a vaníliás cukrot, végül reszeljük bele a citromhéjat is. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat. Az őszibarackok héját húzzuk le, először gerezdekre, majd nagyobb darabokra vágjuk és forgassuk bele a tésztába. A fehércsokoládét lehetőleg minél kisebb darabokra, a marcipánt pedig vékony csíkokra vágjuk és forgassuk ezt is a tésztába. Egy sütőformát vagy kerek tortaformát kiolajozunk, kilisztezünk és beleöntjük a tésztát. A tetejére díszítésként vékony őszibarack gerezdeket szeletelhetünk, végül előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 50 perc alatt süssük készre. (Mielőtt kivennénk a sütőből, érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy biztosan megsült-e a tészta.) A formában hagyjuk kihűlni. Tálaláskor a tetejét szórjuk meg porcukorral.
A tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a 4 kanál vízzel. Hozzá adjuk a vajat, olajat, csipet sót, yoghurtot, vaníliát, és a liszteket a sütőporral. A végén belekavarjuk...
Elkészítési idő:Pici tej.annyi hogy nyújtható legyen.5 részre osztani,és lisztezett tepsi hátulján kisütni.Először a krémet főzzük meg hogy csak langyos legyen mikor a lapokra kenjük!!!!!!!!!!!!!!...
Elkészítési idő: