½ kg füstölt sertéssonka,
5 közepes szál sárgarépa,
3 petrezselyemgyökér,
1 zellergumó,
3 közepes krumpli,
1 maréknyi káposzta,
1 maréknyi zöldbab, 2 teáskanál ecetben-sóban eltett tárkony, zellerzöld, lestyánlevél, 10 szem fekete bors, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 evőkanál lestyánecet, só.
A sonkát két darabra vágjuk, és körülbelül 3 liter hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a tetejét lehabozzuk. Amikor a sonka megpuhult, kivesszük a levéből, és kockákra vágjuk,félre tesszük.Ezután a kockára vágott sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller kerül a főző vízbe a tárkonnyal együtt .Egy teatojásban a szemes borsot, a felaprított zellerzöldet, lestyánlevelet is a levesbe tesszük és megsózzuk. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a zöldbabot (ha üveges zöldbabot használunk, ráérünk a végén beledobni, azt nem kell főzni) és a csíkokra vágott káposztát. Amikor már minden zöldség teljesen megpuhult, a lisztet egy tányérban elkeverjük a tejföllel, majd felhígítjuk néhány evőkanál levessel, és a levesbe öntve elkeverjük. Végül lestyánecettel savanyítjuk,és belekanalazzuk a sonkakockákat.
A zöldségeket tisztítjuk, daraboljuk. A hagymákat tisztítjuk, finomra vágjuk. A mentát apróra vágjuk. Az oldalast daraboljuk, a dagadót kockázzuk. Felforrósítjuk az olajkeveréket...
Elkészítési idő: 120 percA tortillát 1/2 cm széles, 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk, és egy tepsiben, alacsony hőfokon a sütőben teljesen kiszárítjuk. A legjobb maradék vagy már félig kiszáradt tortillát has...
Elkészítési idő: 15 percOlajon párold meg az apróra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát, majd tedd hozzá a reszelt gyömbért. Add hozzá a vöröslencsét, öntsd fel a húslevessel, ízesítsd a fűszerekkel....
Elkészítési idő: