menu

Családireceptkönyv.hu

Csorba leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg füstölt sertéssonka,
5 közepes szál sárgarépa,
3 petrezselyemgyökér,
1 zellergumó,
3 közepes krumpli,
1 maréknyi káposzta,
1 maréknyi zöldbab, 2 teáskanál ecetben-sóban eltett tárkony, zellerzöld, lestyánlevél, 10 szem fekete bors, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 evőkanál lestyánecet, só.

Elkészítés:


A sonkát két darabra vágjuk, és körülbelül 3 liter hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a tetejét lehabozzuk. Amikor a sonka megpuhult, kivesszük a levéből, és kockákra vágjuk,félre tesszük.Ezután a kockára vágott sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller kerül a főző vízbe a tárkonnyal együtt .Egy teatojásban a szemes borsot, a felaprított zellerzöldet, lestyánlevelet is a levesbe tesszük és megsózzuk. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a zöldbabot (ha üveges zöldbabot használunk, ráérünk a végén beledobni, azt nem kell főzni) és a csíkokra vágott káposztát. Amikor már minden zöldség teljesen megpuhult, a lisztet egy tányérban elkeverjük a tejföllel, majd felhígítjuk néhány evőkanál levessel, és a levesbe öntve elkeverjük. Végül lestyánecettel savanyítjuk,és belekanalazzuk a sonkakockákat.

Csorba leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
Hús leves ahogy én készítem
Hús leves ahogy én készítem

az anyagokat megpucolom egy nagy lábasba teszem és felöntöm vízzel felforralom a habját leszűröm majd takarék lángon puhulásig főzőm...ha kész átszűröm és cérna metéltet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Cukkini krémleves
Cukkini krémleves

Kevés olajon a felaprított hagymákat megpirítom, majd rárakom a kockára vágott cukkinit és felöntöm vízzel, hogy éppen ellepje. Puhára főzöm, sózom-borsozom. Amikor kész, leveszem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Ukrán céklaleves
Ukrán céklaleves

1: A sárgarépát és a céklát meghámozzuk, majd julienne-re vágjuk, és félretesszük. Ha nagyon savanyú lenne a káposztánk, akkor kevés vízbe áztassuk be, majd jól nyomkodjuk ki! 2:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Minestrone leves parmezánnal
Minestrone leves parmezánnal

A szalonnát apró kockára vágjuk, és az olajon kezdjük pirítani. Közben elkezdünk zöldséget szeletelni. Ha pirulni kezd, rádobjuk a felszeletelt póréhagymát, fokhagymát, zellert, f...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk