½ kg füstölt sertéssonka,
5 közepes szál sárgarépa,
3 petrezselyemgyökér,
1 zellergumó,
3 közepes krumpli,
1 maréknyi káposzta,
1 maréknyi zöldbab, 2 teáskanál ecetben-sóban eltett tárkony, zellerzöld, lestyánlevél, 10 szem fekete bors, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 evőkanál lestyánecet, só.
A sonkát két darabra vágjuk, és körülbelül 3 liter hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a tetejét lehabozzuk. Amikor a sonka megpuhult, kivesszük a levéből, és kockákra vágjuk,félre tesszük.Ezután a kockára vágott sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller kerül a főző vízbe a tárkonnyal együtt .Egy teatojásban a szemes borsot, a felaprított zellerzöldet, lestyánlevelet is a levesbe tesszük és megsózzuk. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a zöldbabot (ha üveges zöldbabot használunk, ráérünk a végén beledobni, azt nem kell főzni) és a csíkokra vágott káposztát. Amikor már minden zöldség teljesen megpuhult, a lisztet egy tányérban elkeverjük a tejföllel, majd felhígítjuk néhány evőkanál levessel, és a levesbe öntve elkeverjük. Végül lestyánecettel savanyítjuk,és belekanalazzuk a sonkakockákat.
A répát, zöldséget, hagymát megpucolom. 1.5 dl vízbe rakom, hozzáadom a 2 db leveskockát és puhára főzöm. Közben elkészítem a rántást, egy kicsi olajba rakok 4 gerezd áttört fokha...
Elkészítési idő:A babot kifejtettem a héjából és megmostam. 80 dkg lett. 40 dkg füstölt tarjából, amit előzőleg beáztattam, apró (2x2 cm) kockákat készítettem. 2 szál sárga-és fehérrépát megtis...
Elkészítési idő:A lencsét beáztatom, majd a füstölt hússal és a fűszerekkel együtt megfőzöm. Amikor megfőtt, hagymás, paprikás rántással besűrítem, és forrón tálalom.
Elkészítési idő: 1,5 óra◾️A répát és a gyökeret megtisztítjuk és feldaraboljuk. ◾️Olajon megpirítjuk őket majd hozzáadjuk a borsót és még pár percet hagyjuk pirulni. ◾️Mehet bele a zúzott fokhagyma, a...
Elkészítési idő: 60 perc