35 dkg liszt
2.5 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
+ 1-2 evőkanál tej
Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.
A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet.
A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
Süssük a kifliket 15-20 perc alatt arany barnára.
Kevés langyos tejben az élesztőt egy csipet cukor társaságában felfuttatjuk. A többi tejet az olajjal és a tojással együtt a robotgép táljába tesszük. Hozzáöntjük a felfutott éle...
Elkészítési idő: 1,5 ora Nehézség: KönnyűÉlesztőt felfuttatom, a lisztet, zsírt, tojást, kb. 5 dkg sajtot, sót tálba rakom, a tejes élesztővel alaposan összegyúrom, dagasztom, meleg helyen kelesztem. Ha megkelt, kettévála...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt a cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. Összekeverjük a liszteket, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk az aszkorbinsavat és a sót. Hozzáöntjük az élesztős...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) 2 tojást összeturmixoltam egy doboz tonhallal és 1 kiskanál olajjal 2.) Ezt a masszát kisméretű szilikonos kenyérformába öntöttem és 10 perc alatt készre sütöttem előmelegítet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű