30 dkg liszt,
20 dkg margarin,
10 dkg porcukor
reszelt citrom héja
1/2 cs vaníliás cukor
A lisztet, a vajat és a porcukrot kimérjük, hozzáadjuk a 1/2 vaníliás cukrot, egy citrom reszelt héját, és összegyúrjuk. Pár órára a hűtőbe tesszük. Majd vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
Se tojás se sütőpor nem kell bele
A tésztába lehet tenni darált diót is de a lisztből le kell számítani a súlyát!.
A lisztet szitáljuk le, dagasztó gépbe mérjük bele szoba hőmérsékletű margarint hozzá adjuk,meg a tojásokat, két fajta cukrot, sót. Össze dolgozzuk, a gépet ne járassuk sokáig. Bec...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal és a porcukorral, sóval összemorzsoljuk majd hozzáadjuk a vizet és a tojást. Gyorsan kell dolgozni, ugy lesz klassz a tészta! Miután összeállt hűtőbe bedobjuk fé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMegsütjük a piskótát. Én így készítem a vizespiskótát: szétválasztok 4 tojást. A sárgáját habosra keverem 7 evőkanál cukorral, fél sütőporral. Egyenként hozzáadok 4 evőkanál forró...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt kevés cukorral, csipet sóval és 10 dkg liszttel elmorzsoljuk, 1 dl langyos tejjel összekeverve kovászt készítünk, langyos helyen kelesztjük. A többi lisztet és a tejet...
Elkészítési idő: 3 - 4 óra Nehézség: Könnyű