menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos túrós pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg liszt
50 dkg margarin
50 dkg túró (sovány)
3 dkg só
1 csom. sütőpor
20 dkg sajt
2 db tojás

Elkészítés:


50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk lisztezett asztalon 2 cm vastagra a pogácsa tésztát és kiszúrjuk 3-4 cm átmérőjű kiszúróval.
A kiszúrt pogácsákat szorosan egymás mellé rakjuk az asztalon, majd lekenjük egész tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőlemezre 5 cm-es távolságokra rakjuk a nyers pogácsákat, majd kelesztés nélkül 180 C’-os sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


tipp: elkészíthető sütőpor nélkül is, érdemes egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetni )

 Sajtos túrós pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyors sajtos rúd
Gyors sajtos rúd

A hozzávalókat kimérjük, majd egy keverőtálban a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sajtot, a sót és a tejet. Összegyúrjuk, nyújtható állagú tésztát kell kapnunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
vajas pogácsa (Limara)
vajas pogácsa (Limara)

Ha nincs sok idő kivárni a hagyományos hármas, négyes hajtogatást, akkor a vékonyra nyújtott tésztát (miután megkentük a töltelékkel) feltekerjük, mint a beiglit, kissé ellapítjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás, sajtos hajtovány (Rozi receptje)
Sonkás, sajtos hajtovány (Rozi receptje)

A lisztet mélyebb tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, felöntjük egy deci langyos cukros tejjel, összekeverjük, hogy kerüljön egy kevés liszt is hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Sajtos, réteges kifli
Sajtos, réteges kifli

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az éles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk