menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos túrós pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg liszt
50 dkg margarin
50 dkg túró (sovány)
3 dkg só
1 csom. sütőpor
20 dkg sajt
2 db tojás

Elkészítés:


50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk lisztezett asztalon 2 cm vastagra a pogácsa tésztát és kiszúrjuk 3-4 cm átmérőjű kiszúróval.
A kiszúrt pogácsákat szorosan egymás mellé rakjuk az asztalon, majd lekenjük egész tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőlemezre 5 cm-es távolságokra rakjuk a nyers pogácsákat, majd kelesztés nélkül 180 C’-os sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


tipp: elkészíthető sütőpor nélkül is, érdemes egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetni )

 Sajtos túrós pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Magyaros pogácsa
Magyaros pogácsa

1. A lisztben elkeverjük a sót, sütőport és a szódabikarbónát, majd belemorzsoljuk a vajat vagy zsírt. 2. Belekeverjük a kolbászt, sajtot, paprikát és a snidlinget. 3. A te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mozzarellás batyuk
Mozzarellás batyuk

A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépbe öntjük, és abban dagasztjuk, kelesztjük. Kenyérsütőgép hiányában a lisztbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a vizet, a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

A meglangyosított cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és félretesszük pár percre, hogy megkeljen. A lisztben elmorzsoljuk a margarint és a sót. Beletesszük a túrót, a tojás s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkeksz glutén- és laktózmentesen
Sajtkeksz glutén- és laktózmentesen

A kekszhez a hideg vajat a liszttel, sóval, reszelt sajttal elmorzsoltam, hozzáadtam a tojás sárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrtam. Ezután a tésztát fél órára hűtőbe tettem....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk