50 dkg liszt
50 dkg margarin
50 dkg túró (sovány)
3 dkg só
1 csom. sütőpor
20 dkg sajt
2 db tojás
50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk lisztezett asztalon 2 cm vastagra a pogácsa tésztát és kiszúrjuk 3-4 cm átmérőjű kiszúróval.
A kiszúrt pogácsákat szorosan egymás mellé rakjuk az asztalon, majd lekenjük egész tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőlemezre 5 cm-es távolságokra rakjuk a nyers pogácsákat, majd kelesztés nélkül 180 C’-os sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük.
tipp: elkészíthető sütőpor nélkül is, érdemes egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetni )
Tészta: Összegyúrás után 1 órát pihentetjük, vékonyra kinyújtjuk, pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük, sütjük. Krém: Ezeket kikeverjük simára, és sűrűre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, reszelt sajttal megszórjuk. Kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, és 200 fo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA liszthez keverünk 1 csomag sütőport, majd 6 dkg zsírral, egy egész tojással, kávéskanálnyi sóval, és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy kemény, nyújtható tésztát kapjunk. Papírvék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkét szelet szendvics kenyér között felvágott sajt és a kenyér megkenve vajjal...aztán a goffri sütőben megpirítva. nagyon klassz ropogós!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű