35 dkg liszt,
35 dkg cukor
35 dkg tojás
20 dkg zsír
Késhegynyi szalakálé
Fél citrom reszelt héja és leve
A cukrot a zsírral habosra keverjük, majd beleadjuk a tojássárgáját, a
lisztet, 1 késhegynyi szalakálét , a citrom levét és reszelt héját , majd
összekeverjük a keményre felvert tojásfehérjével
Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, még sütés előtt megszórjuk cukros dióval
Lassú tűznél 25-30 percig sütjük és felszeleteljük
Az almát megtisztítjuk, csumáját kivágjuk, majd lereszeljük. Cukorral ízlés szerint ízesítjük, puhára pároljuk. A megmosott mazsolát, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot, őrölt f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat kikeverjük a cukorral és a tejjel, majd hozzáadjuk a mézet és az olajat. A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásos keveréket és jól összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a robotgép dagasztóspiráljával összedolgozom, folpackba teszem a cipót, és megy fél órára a hűtőbe.(lehet többre is,akár egész éjszakára) 3-4 mm vékonyra nyújtom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A tésztához az élesztőt, a kávéskanál porcukrot és a langyos tejet felfuttatjuk. Ha felfutott, az alapanyagokat rámérjük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű